Co budeme potřebovat:
- 300 g celozrnné mouky
- 800 g hladké mouky
- 50 g hrašky vanilky
- 400 g cukru moučky
- 600 g bio kokosového oleje
- 50 g citronové šťávy
- 25 g vanilkového aroma
- voda dle potřeby
- marmeláda na slepení
Postup:
- Všechny sypké suroviny přesejeme přes jemné síto, abychom odstranili všechny hrudky a důkladně promícháme.
- Bio kokosový olej si rozpustíme a spolu s vanilkovým aroma a citronovou šťávou přidáme do míchače a necháme těsto vypracovat.
- Až je těsto dobře vymíchané, tak zkusíme kousek upéct, abychom si zkontrolovali, že není potřeba přidat ani vodu ani mouku.
- Těsto necháme alespoň hodinu vychladit v lednici.
- Z vyváleného těsta vypícháme naše oblíbené tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C pečeme 7 minut a pak podle barvy ještě dopékáme a otáčíme plechy, aby bylo těsto všude stejně upečené.
- Necháme cukroví vychladnout a slepujeme naší oblíbenou marmeládou.
Pokud pečete v předstihu před Vánocemi, doporučujeme cukroví dobře uschovat. Jinak do Vánoc určitě nevydrží :-)
Dobrou chuť!