Lékárna.cz

Lososový salát od Havlíčka mile překvapil

Naše kolegyně Martina diety nedrží, nechala se ale inspirovat zdravými recepty od Petra Havlíčka z jeho online kurzu Hubni chytře. Jak to dopadlo? To vám řekne sama :-)

Lososový salát od Havlíčka mile překvapil
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Nepatřím mezi lidi, kteří drží diety. Čas od času si dopřeji tataráček, nakládaný hermelín či dobrou tmavou čokoládu.  O zmrzlině nemluvě.  Mám kolem sebe ale známé, kamarádky a vlastně i členy rodiny, kteří diety neustále dokola řeší. Přesto, jsou ve svém snažení zhubnout neúspěšní. Proč? Toť otázka! Z mého pohledu je důvodů víc.

  • Nemají tu správnou motivaci
  • Nemají dostatečně silnou vůli
  • Nesnáší pohyb
  • Nemají parťáka, který by je v jejich snažení podporoval
  • Dieta jim nechutná

Online kurzy

Přemýšlela jsem, co by je mohlo motivovat a pak jsem se úplně náhodou dostala k informacím o online kurzu Zhubni chytře a následně pak i k dalšímu online kurzu Hýbej se chytře. Úvodní video mě opravdu zaujalo. Při jeho sledování mě napadlo, že to by mohlo být ono, to by mohlo fungovat! Byla jsem tak zvědavá, jak kurz reálně probíhá, že jsem se zaregistrovala, ačkoli hubnout nepotřebuji.

Musím říci, že jsem byla velmi mile překvapena. Forma online kurzu mě nadchla a zjistila jsem, že splňuje vše, co člověk potřebuje k tomu, aby se mu podařilo zhubnout – motivační videa, osobní přístup, který člověka v jeho snažení podporuje, dle zkušeností lidí, kteří kurzem prošli funguje, jídelníčky jsou rozumné, člověk nehladoví a jídla jsou opravdu chutná!

A pak jsem zjistila, že lze tento kurz i darovat ve formě poukazu… co myslíte, že moje dobrá kamarádka dostala minulý měsíc k narozeninám? :-) Je pravda, že jsem nejdříve váhala, protože jsem měla obavu, abych se jí nedotkla, ale dopadlo to skvěle! Byla nadšená a už po měsíci jsou na ní vidět výsledky. Nutno podotknout, že si změny všimlo i okolí a vyzvídají, co za tím stojí…

Zdravý jídelníček

A abyste mi věřili, že jsou jídla uvedená v jídelníčcích opravdu velmi chutná, připojuji recept k vyzkoušení. Lososový salát od Havlíčka mě velmi mile překvapil, byl výborný. Mimochodem, vařila jsem ho doma k večeři a moc chutnal i manželovi a dětem. Vidím to jako další výhodu tohoto online kurzu Zhubni chytře. Nemusíte vařit odděleně pro sebe a pro zbytek rodiny.  Ono totiž spíše než o dietu, jde o úpravu jídelníčku v souladu se zásadami zdravé stravy, a to je vždy ku prospěchu.

Lososový salát

Co budete potřebovat:

  • 60 g těstovin (čerstvé, popř. sušené rigatoni nebo penne)
  • 7,5 g olivového oleje
  • malá snítka zelené petrželky
  • trocha vinného octa
  • 50 g cherry rajča
  • 30 g zelených fazolek v čerstvém stavu
  • 100 g lososa

Jak na to:

  • V osolené vodě uvaříme těstoviny.
  • Těstoviny scedíme a zachladíme, vodu ponecháme k dalšímu vaření.
  • Ve vodě po těstovinách uvaříme fazolky po dobu 2-3 minut – je nutné je rychle scedit a zchladit, aby zůstaly zelené, následovně je dáme do ledničky nebo do mrazáku.
  • Dresink si připravíme smícháním olivového oleje, octa a nasekané petrželky.
  • Lososa nakrájíme na kousky a dáme ho bez oleje na pečící papír péct do předehřáté trouby na 140°C. Pečeme ho maximálně 7 minut.
  • Nakonec těstoviny smícháme s dresinkem, vložíme ho do hlubokého talíře, poklademe kousky lososa, zelenými fazolkami, cherry rajčátky a můžeme podávat.

Můj názor

Jednoduchý recept. Vaření i s přípravou trvalo celkem 39 minut (nákup surovin do toho nepočítám). Ale i v jednoduchém receptu jde udělat chybička….já jsem například lososa nejdříve upekla a pak krájela – výsledkem jsou nepravidelné kousky. Kdybych postupovala opačně, kousky lososu by vizuálně určitě vypadaly lépe, ale na chuť to vliv nemělo. Z mého pohledu a mých dětí (6 a 4 roky) byl salát vynikající. Mému muži také velmi chutnal, i když jak ho znám, tak by si ho nejraději ještě trochu přisolil a opepřil  :-)

Co vy na to? Vyzkoušíte ho? 

Dobrou chuť vám přeje

Martina

Navštivte související produktové kategorie
Diety a hubnutí Bio potraviny

Přečtěte si také

Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis) je trvalá bylina s lodyhou porostlou jemnými chloupky a s vejčitými listy s jasně bílými flíčky - odtud vznikl dle této podobnosti i její název - plicník.…

více

Glutathion (GSH) je jeden z nejsilnějších a nejúčinnějších antioxidantů, který na sebe váže volné radikály a tím chrání organismus před oxidativním stresem. Nachází se v každé buňce našeho těla. Tělo…

více

Pes musí být podle dopravní vyhlášky při cestování v autě zajištěný tak, aby nebyla ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Není…

více

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.