Lékárna.cz

Jak na zdravé opalování (3. díl). - S citlivou kůží na slunci i ve vodě

S výběrem opalovacího mléka pro sebe a své děti jsem vždy opatrná a detailně sleduji každou složku přípravku. Je známo, že chemické UV filtry a jiné složky kosmetiky se nám vstřebávají do krve. Pro citlivé osoby a obzvlášť děti, je tedy vhodné volit takovou opalovací kosmetiku, která nás bude bezpečně chránit před sluncem a její složení bude bezpečné pro naše zdraví.

Jak na zdravé opalování (3. díl). - S citlivou kůží na slunci i ve vodě
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Jak jsem vybírala

Jako nejvhodnější pro děti i dospělé s citlivou pokožkou jsou podle mého názoru opalovací přípravky s minerálními filtry. Má volba padla na ověřenou značku přírodní bio kosmetiky Weleda, u které si mohu být jista bezpečností a vysokou kvalitou použitých surovin. Byla jsem zvědavá, jak toto mléko bude snášet šestiletá dcera, která má velmi citlivou pokožku a nesnáší mazání krémy. Nanášení opalovacího krému je pro nás každé léto velká výzva.

Obal

V papírové krabičce se nachází klasická plastová tuba s mlékem o obsahu 150 ml. Mléko je tedy poměrně velké a díky své voděodolnosti něco vydrží. Otvírání se nachází na spodku tuby, což umožní dokonalé vyprázdnění celého balení. Tuba se snadno otvírá i zavírá, po použití trocha mléka občas zůstane na spodní části víčka, což nevadí.

Konzistence

Mléko má sytě bílou barvu. Při roztírání na pokožku se mírně vsakuje, přesto na kůži ponechává bílý krémový film. Toto bílé zbarvení je typické pro všechny opalovací krémy s fyzikálními minerálními filtry, které díky svému mechanismu účinku – odrazu slunečních paprsků od částic z UV filtrů – dokáží účinně chránit pokožku. Také voděodolnost přípravku je známkou toho, že nanášení nepůjde jen tak snadno, protože mléko musí na pokožce vytvořit určitý film.

Mléko se ale roztírá snadno. Po rozetření nechává na pokožce nepatrný jemně bílý ochranný film, což se také odvíjí od množství aplikovaného krému. Toto zabělení není ale výrazné a po vstřebání není patrné. Zpočátku po natření jsem měla pocit, že mléko mírně lepí, ale po chvíli se vpilo a toto ustalo. Kůže dýchala, nebyla mastná.

Vůně

Krém je bez parfemace, nevoní. Vůně je tedy běžná krémová.

Složení

Voda, Kaprylové/Kaprinové triglyceridy, Oxid titaničitý, Slunečnicový olej, Alkohol, Glycerin, Kokosový olej, Polyglyceryl-3 Polyricinoleát, Kyselina polyhydroxystearová, Nezmýdelnitelný podíl olivového oleje, Bambucké máslo, Kyselina stearová, Extrakt květů/listů/stonků protěže alpské, Síran hořečnatý, Kyselina mléčná, Hydrogenovaný řepkový olej, Glyceryl kaprylát, Kaproyl/Lauroyl laktylát sodný, Oxid hlinitý (Alumina).

Tento opalovací krém díky fyzikálním ochranným filtrům na bázi oxidu titaničitého účinně chrání před UVA a UVB zářením s ochranám faktorem SPF 30. Je bez potenciálně škodlivých nanočástic. Neobsahuje žádné syntetické konzervanty, barviva, parfemaci ani látky na bázi ropy. Složení je tedy pouze čistě přírodní ohodnoceno bio certifikací Natrue a vegan. Produkt nebyl testován na zvířatech.

Vlastnosti dle výrobce

  • hypoalergenní, bez konzervantů, barviv, parfemace a ropných látek
  • UVA a UVB ochrana na bázi fyzikálních filtrů bez nanočástic
  • bio kosmetika 
  • vhodné pro velmi citlivou pokožku 
  • vhodné i pro nejmenší miminka 
  • voděodolné mléko
  • snadno se roztírá a vpíjí, po vstřebání nelepí a pokožka dýchá
  • praktické balení - jeden přípravek pro celou rodinu

Jak často jsem ho používala

Opalovací mléko jsem používala jednou denně před pobytem na slunci. Venku již nebylo třeba přemazávat. Dětem, které se koupaly, vydržela ochrana několik hodin, ale raději jsem je přemazávala. Na obalu uvádějí, že pro zachování ochrany je třeba přípravek nanášet opakovaně, obzvlášť po plavání. Zbytky mléka jsme snadno umyli při večerní hygieně vodou a mýdlem.

Pro koho se hodí

Opalovací mléko Weleda je vhodné pro děti, dospělé i miminka od prvních dní života. U nejmenších miminek je třeba mít v úvahu, že by neměla být vystavena přímému slunci.

Díky složení bez parfemace jej můžeme použít pro celou rodinu i pro osoby s velmi citlivou pletí. Velkou výhodou přípravku je jeho voděodolnost, takže stačí se ráno doma namazat a vyrazit ven.

Jak dlouho vydrží

Jednomu dítěti vydrží určitě celé léto. Záleží ale na tom, jak často jej budeme používat. Při týdenní dovolené na slunci by dvěma dětem a nám určitě stačil 😊

Moje zkušenost s produktem

"Tohle opalovací mléko jsme si s rodinou hodně oblíbili - můžeme ho používat všichni. Dokonce i mé citlivé pleti vyhovoval - nepozorovala jsem žádné pocity pálení, žádnou sluneční vyrážku ani výraznější pigmentaci. Kůži ochrání bezpečně. Děti snášely nanášení mléka lépe než jindy, oproti jiným přípravkům se necítily ulepené a po chvíli ani o namazání nevěděly. Pro naší rodinu se tohle mléko stalo letním hitem č. 1." (PharmDr. Kamila Horníčková) 

O produktu

WELEDA Mléko na opalování SPF 30 150 ml

Mléko na opalování s SPF faktorem 30 poskytuje vysokou ochranu před UV zářením ihned po nanesení. Minerální UV filtry bez nanočástic chrání pokožku před UVA i UVB paprsky. Díky rostlinným olejům – slunečnicovému a kokosovému v BIO kvalitě vyživuje pokožku a zlepšuje kožní bariéru.

Otestovali jsme pro vás

Přečtěte si i další díly našeho testovacího seriálu:

Navštivte související produktové kategorie
Dermokosmetika opalování Opalovací mléka

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.