Lékárna.cz

Jak na zdravé opalování (5. díl) - Šetrně k přírodě

Kolegyně Lucka má tři pejsky a snaží se s nimi chodit často ven a protože sluníčko má v létě i na podzim ještě sílu, namazat se opalovacím přípravkem je pro ni samozřejmost. Jakou měla zkušenost s opalovací emulzí od Nafigate si přečtěte v našem posledním testovacím díle opalovacích přípravků.

Jak na zdravé opalování (5. díl) - Šetrně k přírodě
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Proč jsem si vybrala opalovací mléko od Nafigate

Vždy jsem se ráda opalovala, byla jsem vyloženě plážový povaleč. Ale od té doby, co se veškerý můj volný čas točí kolem mých pejsků, už k chytání paprsků není příležitost. Trávím spoustu času venku, stačí jedno odpoledne na procházce nebo na závodech a jsem hnědá. A protože mám tělo hojně poseté malůvkami od tatérů a v obličeji se mi začínají dělat pigmentové skvrny, naučila jsem se dávat na svojí pokožku pozor, i když se cíleně nesluním na lehátku.

Mám ráda přírodní produkty, netestované na zvířatech a zároveň svou lehce problematickou pleť nechci příliš zatěžovat. Takže padla jasná volba na přírodní opalovací emulzi Nafigate, která je velmi šetrná a zároveň české výroby. 

Vybrala jsem si UV faktor 30, abych zajistila pokožce i tetování vysokou ochranu. 

Vůně a konzistence

Emulze je hutnější, neroztírá se úplně snadno. Nezanechává však bílé stopy a při používání se u mě neprojevila sluneční alergie v dekoltu, kde mám citlivou kůži. Po rozetření velmi jemně voní. Je doplněná o mandlový olej a po použití byla moje pokožka na omak krásně heboučká.

Obal

Praktický, ne-šroubovací. Výlet v batohu vydržel v pohodě a žádnou katastrofu s vylitím jsem řešit nemusela

Použití

Namazala jsem se vždy ráno, před odchodem a po té během dne dle potřeby. A také po koupání jsem pro zvýšení účinnosti mazání opakovala.

Jak dlouho vydržel

Myslím, že na týdenní dovolenou u moře dvěma lidem vystačí určitě.

Složení a doporučení

Obsahuje mandlový olej a přírodní polymer P3HB, který se narozdíl od plastů ve vodě při koupání rozloží, nezatěžuje životní prostředí a zároveň funguje jako UV ochrana. Česká značka Nafigate Cosmetics netestuje na zvířatech, vyrábí kosmetiku bez parfemace, parabenů a zároveň neškodí životnímu prostředí. Navíc je vhodný i pro citlivou pokožku dětí už od tří let. Doporučuji ho všem, kteří nemyslí jen na sebe, ale i na přírodu :-) 

O produktu

Přírodní opalovací emulze Nafigate Organic Sunscreen SPF 30 s ochranným faktorem SPF 30 chrání pokožku před škodlivým slunečním zářením pomocí celosvětově unikátního přírodního polymeru P3HB. Účinkuje ihned po aplikaci, snadno se roztírá a nezanechává na pokožce bílou vrstvu. Neobsahuje nanočástice, a díky tomu neproniká do pokožky. Vhodné pro děti od 3 let.

Otestovali jsme pro vás

Přečtěte si i další díly našeho testovacího seriálu:

Navštivte související produktové kategorie
Dermokosmetika opalování Dermokosmetika

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.