Lékárna.cz

Jak na zdravé opalování (4.díl) - S dětmi do přírody i k vodě

Jelikož mám doma 2 malé prcky,volila jsem raději něco přírodnějšího na bázi minerálních filtrů, co je dostatečně ochrání před spálením i při častém pobytu na slunci a u vody.

Jak na zdravé opalování (4.díl) - S dětmi do přírody i k vodě
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Jako ideálního parťáka pro všechny dětské prázdninové venkovní aktivity jsem vybrala Dětské opalovací mléko Lavera.

Konzistence

Mléko má barvu připomínající slonovinu. Dobře se roztírá  a na povrchu pokožky zanechává jemný bělavý povlak. Ten na pokožce zanechávají všechny minerální filtry, které se na rozdíl od chemických filtrů do pokožky nevstřebávají, ale zůstávají na jejím povrchu a pomáhají sluneční záření od pokožky „odrážet“. Tím ji chrání před škodlivým UV zářením. Bio slunečnicový a bio kokosový olej navíc pokožku vyživují, takže při pobytu na slunci nedochází k jejímu nadměrnému vysušování. Mléko je voděodolné.

Vůně

Mléko neobsahuje žádné přidané parfémy. Vůně je jemná, téměř neznatelná, nedráždivá.

Obal

Obal je tvořen z 97% recyklovaným materiálem. Mléko je v umělohmotné lahvičce s velmi šikovným dávkovačem.

Složení

Hlavními složkami jsou bio slunečnicový a bio kokosový olej, které jsou bohaté na vitamín E a nenasycené mastné kyseliny. Pomáhají pokožku vyživovat, zvláčňovat a chránit před oxidativním stresem. Dále obsahuje kombinaci 2 minerálních filtrů (oxid zinečnatý a oxid titaničitý), díky nimž mléko poskytuje ochranu před slunečním zářením okamžitě po namazání.

Mléko neobsahuje látky škodlivé pro korálové útesy a řadí se mezi 100% certifikovanou přírodní kosmetiku. Neobsahuje žádné syntetické chemické filtry, silikony, mikroplasty, umělá barviva, parfémy ani konzervanty.

Celkové složení dle výrobce:

Zinc Oxide, Coco-Caprylate/Caprate, Titanium Dioxide, Pongamia Glabra Seed Oil, Dicaprylyl Ether, Glycine Soja (Soybean) Oil*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Brassica Campestris/Aleurites Fordii Oil Copolymer, Stearic Acid, Polyhydroxystearic Acid, Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract*, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract*, Glyceryl Oleate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Silica, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Pongamol, Oryzanol, Tocopherol

* ingredients from certified organic agriculture

Pro koho se hodí

Mléko je  určené především pro kojence, děti a osoby trpící alergiemi. Vhodné je ovšem pro všechny, kdo upřednostňují minerální filtry.  Jemná receptura je dobře snášena a minimalizuje riziko slunečních alergií nebo podráždění pokožky. Mléko je vhodné i pro osoby s neurodermatitidou.

Jak často jsem ho používala a jak dlouho vydržel

Děti jsem mlékem mazala pokaždé, když jsme šli na delší dobu ven, na zahradu, do přírody či k vodě. Nebylo to každý den a tak nám mléko vydrželo déle jak měsíc. Při pravidelném denním používání vydrží 100 ml zhruba 1-2 týdny.

Doporučení

Před použitím mléko vždy dobře protřepejte. Po nanesení důkladně rozetřete, minimalizujete tak bělavý nádech na pokožce a možnost obarvení oblečení. V průběhu opalování, po každém koupání a otření ručníkem aplikaci mléka zopakujte.

Mléko je vhodné aplikovat na hydratovanou pokožku. Tím dosáhnete jednotného rozetření a maximální ochrany před sluncem.

Jako většina prostředků s minerálními filtry může na oblečení zanechávat bílé až žlutavé fleky.Případné s vrnky od mléka na oblečení odstraníte například žlučovým mýdlem, prostředkem na skvrny či jarem.

Otestovali jsme pro vás

Přečtěte si i další díly našeho testovacího seriálu:

Navštivte související produktové kategorie
Děti a maminky Kosmetika a hygiena Dermokosmetika

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.