Lékárna.cz

Jaké jsou druhy masáží

Masáže mají nejen relaxační, ale i zdravotní opodstatnění a jsou i součástí rehabilitací. Přečtěte si, jaký druh masáží je pro vás ten pravý.

Jaké jsou druhy masáží
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Masáž není zbytečný luxus. Je to způsob, jak si odpočinout, jak vstřebat stres, který se odráží na našem napětí a je to i krásná odměna pro všechny, kdo na sebe myslí. Alespoň jednou za čas se rozmazlujte. Nebo tento relax darujte. Podívejte se, jaké druhy masáží si můžete dopřát.

Co je to reflexní masáž

Uvolněte se za vůně olejíčků, při relaxační hudbě a svitu svíček. Nechte opadnout všechny stresy a zbavte se napětí ztuhlých a bolavých svalů. Relaxace je základem tohoto druhu masáže. Je ideální pro všechny, kdo si chtějí odpočinout.

Jde vlastně o klasickou masáž. Zbaví vás i toxinů a podpoří krevní oběh. Prostě se budete cítit jako znovuzrození. Sami si zvolíte, zda chcete hýčkat svá záda, nohy, šíji, nebo rovnou celé tělo. 

Relaxační masáž často doplňují vonné olejíčky a svíčky. Aromamasáž je totiž blahodárná nejen pro tělo, ale i pro mysl.

Ájurvédská masáž - Jemné uvolnění

Hledáte-li extra jemnou masáž, při které se uvolníte a maximálně zrelaxujete, zajděte na Ájurvédskou masáž. Hlavní rozdíl oproti ostatním druhům je v jemnosti.

Přesně vedené tahy, protahování a přetáčení stimuluje důležité body na těle a zároveň jsou promasirované všechny svaly a klouby. Maséři používají při Ájurvédské masáži čistě přírodní éterické oleje. Prostě uvolnění těla i duše se vším všudy.

Thajská masáž – Nechť vás asijští mistři protáhnou… 

Cítíte-li se rozlámaní, bolaví a neodpočatí, thajská masáž s prvky akupresury a jógy vás postaví na nohy. Masér si vás vezme pěkně do parády, protáhne vás a nejspíš to bude i pěkně křupat. Ale nebojte se, zkušený masér není žádný „sadista“. Používá celé tělo, ale nikdy násilnou manipulaci.

Pravá thajská masáž je prověřená staletími a maséři se obracejí k moudrosti různých škol a stylů. Jde zejména o protažení a o meditaci. Na thajské masáže vyráží sportovci, tanečníci i ti, kdo prosedí pracovní dny za stolem u počítače.

Lymfatická masáž - Léčí a čistí

Není jen kosmetickým zákrokem, na který hodně žen chodí kvůli celulitidě. Na lymfatickou masáž spěchejte i při otocích, hromadění toxinů v těle i dalších. Uznávaná léčebná metoda pomáhá i při chronických problémech.

Funguje tak, že masér hněte v rytmu svaly. To rozproudí mízu v těle - lymfu. Hmaty mají menší tlak i frekvenci. Proto je lymfatická masáž ideální pro pacienty se zdravotními potížemi, kteří na klasickou sportovní masáž nemohou.

Breussova masáž – záda v kondici

Jemné a příjemné hmaty okolo páteře, uvolnění nervů, a tím i uvolnění a regeneraci plotének slibuje Breussova masáž. Základem je vmasírování třezalkového oleje do okolí páteře, hlavně meziobratlových plotének. Taková masáž je ideální, pokud vás bolí záda, brní a mravenčí. Ploténky totiž nasají olej, zvětší se do původní velikosti a opět plní svou funkci odpružení páteře.

Sportovní masáž – Pro maximální výkon

Sportem ku zdraví! A nejen ku zdraví, ale také k namoženým a unaveným svalům… Od toho tu je ale sportovní masáž. Má sportovce nejen pomoci zotavit po podání výkonu, ale je skvělá i na jeho přípravu. A to fyzicky i psychicky. Má také hodně druhů. Je léčebná, přípravná, pohotovostní i taková, která odstraňuje únavu. Každá z nich přizpůsobuje fáze a hmaty svému účelu.

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.