Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami

Sušenky a cukroví z ovesných vloček představují jednu z těch nejzdravějších variant. Když se přidá spousta skořice a slaďoučké brusinky, chytne to ten správný vánoční nádech. Vůně z trouby přiláká i sousedy :-)

Zdravé vaření: Skořicové hrudky s brusinkami
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Cukroví, i když tomu tak název napovídá, vůbec cukr obsahovat nemusí. Tyto hrudky jsou slazené medem, datlovým sirupem a hlavně brusinkami. No a co by to bylo za cukroví bez oříšků. Protože je letos velká úroda vlašských ořechů, přidala jsem do těsta hrst vlašáků a myslím, že jsem tím nic nezkazila, ba naopak. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Na jeden plech budete potřebovat

  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 50 g hrubých ovesných vloček
  • 50 g ovesné mouky
  • 50 g špaldové mouky
  • 100 g másla
  • 1 velkou lžíci medu
  • 1 velkou lžíci datlového nebo jiného sirupu
  • 2 - 3 malé lžíce skořice
  • hrst brusinek
  • hrst vlašských nebo jiných oříšků
  • špetka sody

Postup

Protože jsem doma měla vločky jemné i hrubé a dokonce i ovesnou mouku, vytvořila jsem právě tuto kombinaci. Klidně však můžete hrubé vločky nahradit jen jemnými a ovesnou mouku pouze špaldovou. Vločky s moukami, špetkou sody, skořicí, brusinkami a nasekanými oříšky pořádně promíchejte. Máslo nechte rozpustit na malém plamínku a přidejte med a sirup. Obě směsi spojte dohromady a pomocí lžičky tvořte malé hrudky na plech s pečícím papírem. Pečte do zlatova asi patnáct minut při teplotě 150°C.

Vůně másla a skořice vás dostane. A chuť tohoto zdravého cukroví ještě víc.

4. listopad 2018
Navštivte související produktové kategorie
Potraviny a hubnutí Zdravé potraviny k vánocům pro ženy

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.