Doprava zdarma nad 599 Kč. Přihlaste se k newsletteru!
Lékárna.cz

Zdravé vaření: Asijská polévka

Zdravé vaření: Asijská polévka
Sdílet

Prostřednictvím této polévky bych vám chtěla představit zázrak kuchyně, kterým je podle mě kokosové mléko. Já ho používám do sladkých i slaných receptů a často jím jednoduše nahrazuji smetanu. A myslím, že mě čeká ještě spousta receptů, do kterých ho použiji... jen je ještě musím postupně vymyslet. Ale ráda se s vámi podělím o ty, které už jsem vyzkoušela. U nás doma vede tato kokosová polévka.

Kokosové mléko je spjato s asijskou kuchyní a i když si netroufám říct, že bych této exotické kuchyni nakoukla pod pokličku, ráda se jí inspiruji. Spíš si vždy jen „oťukávám“ její základní suroviny a ty pak využívám podle sebe. Líbí se mi, že tyto potraviny jsou lehké a pro naše tělo velmi přínosné. Proto při vaření ráda používám například sójovou omáčku, umeocet, zázvor, wasabi a miso. 

Ingredience na polévku

  • 250 g bílého nebo červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 červené papriky
  • 1 velké rajče
  • 2 lžičky na jemno nastrouhaného zázvoru
  • rýžové nudle
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1 vajíčko
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžíce rýžového misa
  • 3 lžíce umeocta
  • případně ještě sůl  – pokud vám nebude stačit kombinace misa a umeocta

Příprava

Na oleji z hroznových jadérek si osmahněte všechnu zeleninu (cibuli pokrájejte na půlměsíčky, zelí na proužky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a stejně tak i papriku, rajče zbavte slupky spařením a poté ho nakrájejte na kostičky), vše zalijte 1,5–2 litry vroucí vody a vařte tak 15 minut. Dále přidejte rýžové nudle a po jejich změknutí pak kokosové mléko a nastouhaný zázvor, dochuťe ostatními ingrediencemi a na samotný závěr vaření přidejte jedno celé rozšlehané vejce. 

Teď v zimě vás polévka krásně prohřeje, tak si nechte chutnat!

8. leden 2018
Témata článku
Zdraví z přírody
Máte dotaz k článku? Napište nám!

Přečtěte si také

Co to je, jaké jsou účinky propolisu a kdo by si na něj měl dát pozor, prozradíme v našem článku.

více

Řepík lékařský byl používaný v magii a léčení již od starodávných dob. K čemu však doopravdy slouží? Prozradíme v našem článku.

více

Co by to byl podzim bez dýně. Pokud jste v létě poctivě zalévali, tak teď už jistě sklízíte tyto na pohled krásné plody, které dovedou posloužit jak k snědku, tak i jako podzimní dekorace. Například…

více

Prozradíme vám, proč by echinacea neměla chybět v žádné domácí bylinkové lékárničce a také kde všude může najít uplatnění.

více

Nevíte si rady? Požádejte o doporučení či konzultaci jednoho z našich lékárníků. Jsou právě on-line.

Zahájit konverzaci

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním.

Zjistit více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.