Lékárna.cz

Čokoláda bez laktózy HEIDI pro dospělé

Zvolené filtraci neodpovídá žádné zboží

Zrušit filtr

Čokoláda bez laktózy HEIDI pro dospělé

Sladká či jemně hořká chuť, kousek potěšení pomalu se rozplývající na jazyku. O čem je řeč? O čokoládě. To, že jí podlehnete, však nemusí být hříchem. Bez výčitek si můžete dopřát kvalitní čokoládou s vysokým obsahem kakaa a bez přidaného cukru. U té nevadí, že se vám nepodaří přestat uždibovat.

Čokoláda potěší vaše chuťové pohárky, ale dodává energii a zvyšuje bystrost. To, že má čokoláda léčivé účinky, už věděli staří Aztékové a Mayové, kteří o ní mluvili jako o posilujícím prostředku. Je považována za antidepresivum – může být dobrým prostředkem proti chmurám a špatné náladě. Kromě toho je spolehlivým afrodiziakem.

Jaké čokoládě dáváte přednost?

Na trhu je nepřeberné množství čokolád. Hlavní rozdělení čokolád je podle obsahu kakaové sušiny.

  • Bílá: je cukrovinka složená z kakaového másla, cukru a mléka, bez pevných kakaových složek. Není to tedy čokoláda v pravém slova smyslu, přesto je velmi oblíbená.
  • Mléčná: by měla obsahovat minimálně 25 % kakaové sušiny, přidává se do ní kondenzované či sušené mléko.
  • Hořká: taková čokoláda by měla obsahovat minimálně 35 % kakaové sušiny, měla by být bez přidaného cukru a mléka.

U méně kvalitních čokolád je hlavní složkou produktu cukr a kakaové máslo. Chcete-li si vychutnat kvalitní čokoládu, dbejte na podíl kakaové sušiny v čokoládě. Zjednodušeně řečeno: čím větší podíl, tím kvalitnější. Aby měla čokoláda pozitivní vliv na naše zdraví, je třeba konzumovat jen tu nejkvalitnější, tedy s obsahem kakaa minimálně 70 % a výše. A přece jen se držet hesla: všeho s mírou! Ale tak je tomu u všeho...  Takže ochutnejte lahodnou čokoládu Balance.

Víte, že...

  • kvalitní hořká čokoláda chrání srdce a oběhový systém, neboť obsahuje antioxidační látky a vysoký podíl flavonoidů a polyfenolů,
  • díky flavonoidům snižuje krevní tlak, snižuje riziko rakoviny a onemocnění kůže,
  • čokoláda je bohatým zdrojem minerálů: hlavně hořčíku, železa, vápníku, draslíku, sodíku a dalších,
  • američtí vědci došli k závěru, že nadměrné požívání této pochutiny může vést k závislosti,
  • čokoláda se používá nejen k jídlu, ale také v kosmetice, kakaové máslo má blahodárný vliv na pokožku.

Kategorii Čokolády najdete i na našem slovenském e-shopu MojaLekáreň.sk

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.