Lékárna.cz

Jarní detox (2. díl) – Aloe vera, síla z přírody

Mým celoživotním bojem je boj s imunitou. Ač se sebevíc snažím, stále pokulhává. S oslabenou imunitou přichází i častá únava, špatná nálady, zhoršení pleti, stálý nedostatek vitamínů, oslabení nehtů a padání vlasů a v neposlední řadě i atopický ekzém.

Jarní detox (2. díl) – Aloe vera, síla z přírody
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Vyzkoušela jsem už všechno možné – od tablet ve formě doplňků stravy, zázračních drinků, zvýšení pohybu až po změnu jídelníčku a zařazení více zeleniny a ovoce. Nyní jsem dala šanci síle přírody. Ač jsem z počátku byla ke gelu aloe vera skeptická, mile mě překvapil.

Pro koho se hodí

  • pro dospělé – mamku, taťku, babičku a dědu
  • pro všechny, které trápí oslabená imunita a chtějí nastartovat organismus a jeho správnou funkci
  • není vhodný pro děti

Složení, konzistence a chuť

Na první pohled mě doplněk stravy s obsahem přírodní šťávy a s malými kousky gelovité dužiny Aloe vera nezaujal. Ale jelikož jsem už dřív využívala aloe vera k léčbě drobných ranek a poranění kůže, a vždy mi pomohla, dala jsem gelu zelenou. Gel obsahuje 100% přírodních výtažků s drobnými kousíčky rostliny aloe vera. Není hustý, konzistencí se podobá džusu. Nevyniká ani specifickou vůní. Polyká se snadno, ale jeho chuť je mírně trpká.

Obal

Gel je uchován v 1l plastové láhvi v papírovém balení. Láhev je šroubovací a snadno se otevírá. Pokud už jednou produkt načnete, doporučuji ho uchovávat třeba v potravinové skříni nebo ve špajzu. Ideální teplota pro skladování je od 5-25 °C, v temnějších prostorách bez přímého slunečního světla.

Jak často používat

Výrobce doporučuje denní dávku 10-50 ml (cca „2 panáky") a nedoporučuje překračovat dávkování. Sama jsem užívala jeden „panák“ gelu aloe vera ráno a druhý večer a to 5 dní v týdnu. Snažila jsem se vždy vzít si gel 30 minut před jídlem, aby nastartoval organismus a i pro rychlejší spalování. Jelikož mi nebyla úplně příjemná trpká chuť gelu, tak jsem si ho ráno přidávala do skleničku džusu nebo ovesné kaše. A večer zapíjela čajem.

Jak dlouho vydrží

50 ml gelu mi vydrželo při pravidelné konzumaci ráno a večer necelý měsíc.

Před a po

S příchodem jara se můj stav vždycky zhorší, na vině je nedostatek sluníčka v zimních měsících a jednostranný jídelníček  – nedostatek zeleniny a ovoce a samozřejmě vánoční a povánoční přejídání. S narušenou imunitou bojuji dlouhodobě a neválnými výsledky. 

Bylo pro mě velkým překvapením, že jsem se po gelu aloe vera cítila lépe. Šťáva z aloe vera nastartovala můj metabolismus a trávení, zrychlila spalování a vyprazdňování. Odbourala nepříjemné pocity atopického ekzému – popraskanou kůži, svědění a pálení. Po dobu užívání se mi ekzém úplně ztratil a konečně se mi poprvé na horách vlivem zimy nelámaly nehty, což beru jako největší plus! Přibližně po 10 dnech užívání jsem se cítila méně unavená a více jsem se smála.

O produktu

Gel aloe vera je doplněk stravy obsahující přírodní šťávu s malými kousky gelovité dužiny Aloe Vera Barbadensis Miller, vypěstované na certifikovaných polích v Mexiku. Aloe vera vyniká širokým spektrem příznivých účinků na organismus, například stimuluje metabolismus, pomáháproti únavě, zvyšuje psychickou odolnost. Podporuje také činnost trávicí soustavy a její zachování v normálním stavu. Přispívá k pravidelné střevní funkci, podporuje pohyb střevního obsahu. Pomáhá udržet normální hladinu glykémie, podpruje syntézu a sekreci inzulínu. Příznivě působí na funkci kůže a na stav vlasů a nehtů.

Náš tip

Dopřejte si zdravou snídani a udělejte si ráno lahodnou ovesnou kaši se semínky, ovocem a bílým jogurtem. Když k tomu přidáte "panáka" gelu aloe vera, nejenže si pochutnáte, ale zároveň uděláte něco i pro svoje tělo.

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.