Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Zmrzlina “pětiminutovka”

Možná už jste někdy zkoušeli rozmixovat ovoce se smetanou a šoupnout tuto směs do mrazničky s nadějí, že si po pár hodinách pochutnáte na skvělé zmrzlině… Jenže místo zmrzliny na vás čekala ledová kostka s ostrými krystalky, která se nedala ani lízat natož nabírat lžičkou. Prozradím vám, jak se tomuto vyhnout a jak si udělat nadýchanou zmrzku během pár minut - navíc bez cukru a bez laktózy!

Zdravé vaření: Zmrzlina “pětiminutovka”
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Je to zmrzlina pětiminutovka, protože ji za pět minut vytvoříte a za dalších pět minut ji budete mít v sobě, je totiž opravdu snadná a bude se vám rozplývat na jazyku. Sezóna jahod, meruněk, malin, borůvek a dalších chutných plodů je v plném proudu a musí se náležitě využít! 

Co budete potřebovat (3-4 porce)

Postup

No a samotná výroba je už hračka. Fígl tkví v tom, že s kokosovým mlékem rozmixujete již mražené ovoce, které zajistí zmrzlinovou ledovou konzistenci. Doporučuji přidávat jak ovoce tak kokosové mléko postupně, aby byla zmrzlina jemná a nadýchaná. Pokud se nejedná o opravdu sladké ovoce, je potřeba ke konci zmrzlinovou směs dosladit. Někdy stačí přidat třeba jen kus banánu, u kyselejšího ovoce doporučuji dosladit datlovým sirupem… nebo jiným, který máte zrovna doma.

Jestli rádi zkoušíte nové chutě a baví vás experimentovat, můžete zkusit různé ovoce kombinovat s oříšky, vanilkou, čokoládou, kakaem nebo třeba se skořicí. Pro opravdové gurmány polijte zmrzlinu horkým ovocem - pochvala vás nemine :-)

Tak ať léto stojí za to!

2. červen 2021
Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Potraviny a hubnutí

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.