Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Mírně pikantní pražená cizrna

Dobré a kvalitní jídlo k pohodovým chvílím a setkáním s přáteli prostě patří. I slané mlsání může být zdravější než smažené brambůrky - vyzkoušejte třeba recept na pikantní praženou cizrnu.

Zdravé vaření: Mírně pikantní pražená cizrna
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Díky tomuto zdravému "zobání" opravdu nemusíte mít výčitky. Cizrna je totiž skvělá! Nejen pro svoji jemnou oříškovou chuť, ale také kvůli velkému obsah bílkovin, vitamínů a minerálů, patří mezi moje nejoblíbenější luštěniny. Zkuste si ji "zobnout" i vy. 

Co budete potřebovat

  • 400 g uvařené cizrny,
  • 70 g hrašky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

Cizrnu uvařte (tu den dopředu namočte a dále vařte podle návodu) a smíchejte hraškou, do které přidejte ještě jednu lžičku grilovacího koření. Cizrnu rozprostřete na plech s pečícím papírem, zakápněte olivovým olejem a promíchejte. Pečte 30 minut na 210 °C (i v průběhu pečení cizrnu promíchejte, aby se opekla z obou stran. Výsledek by měl být hezky zlatavý a hlavně křupavý, proto si pečenou cizrnu dejte ještě ten den, aby vám nezměkla. 

Tip autorky

Takto připravenou cizrnu (příště ji můžete zkusit třeba i bez hrašky a s jiným kořením) můžete přidávat také do salátu či místo krutonů do polévek. To se pak lušteniny baští jedna radost ;-)

A když se spolu s pražením cizrny pustíte i do pečení domácích krekrů (recept na ně jsem zveřejnila dřív), nebo se pustíte do přípravy BIO popkornu, váš případný večírek či setkání rozhodně nebude ochuzeno.

4. prosinec 2018
Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Potraviny a hubnutí

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.