Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Kaše s kakaem a máslem trochu jinak

Zdravé vaření: Kaše s kakaem a máslem trochu jinak

Ač se to nezdá, příprava kaší může být poměrně kreativním druhem vaření. Stačí se jen oprostit od představy té krupicové s kakaem, cukrem a máslem. Existuje velká škála kaší instantních, které jsou ideální jako rychlá snídaně, která zahřeje, a i s nimi se dá vyhrát tím, co do nich přidáte - jaké ovoce, semínka či sirupy. Nejlepší ale je, si vytvořit nějakou úplně vlastní kaši, a to proto, že si ji daleko lépe přizpůsobíte vlastním chutím a také bude mnohonásobně výživnější. A uvidíte, jakou budete mít radost, když si na ni spolu s vámi pochutnají i vaše děti.

Zdravé vaření: Kaše s kakaem a máslem trochu jinak

Tahle kaše už trochu "voní" podzimem a to díky švestkám a perníkovému koření, které se v ní schovávají. Základem je ale kvalitní "neočištěná" a na minerály, vitamíny a vlákninu bohatá rýže natural (bílá rýže, na kterou jsme zvyklí, totiž prochází broušením a leštěním a díky tomu se z ní stává poměrně výživově chudá potravina). Doporučila bych vám úplně zapomenout na běžnou bílou rýži a vařit už jen tu natural. 

Na kaši pro celou rodinu budete potřebovat:

  • 150 g rýže natural
  • 50 g mletého máku
  • 800 ml vody
  • 5 lžic sušeného kokosového nápoje (nemusí být)
  • 10 švestek
  • špetku himalájské soli
  • 2 lžíce mletých lněných semínek 
  • malou lžičku perníkového koření (moc dobré je od Sonnentoru)
  • 5 lžic javorového sirupu

Zachovejte se jako pejsek s kočičkou a vše dejte společně do hrnce (jenom švestky nezapomeňte vypeckovat;-)). Na vaření rýže používám tlakový hrnec, takže jsem kaši vařila zhruba 40 minut, pokud budete vařit kaši v obyčejném hrnci, vařte ji asi hodinu. Pak vše rozmixujte tyčovým mixérem. 

Po nandání kaše do misek ji posypejte karobovým práškem, poklaďte máslem ghí a i navrch můžete ještě přidat javorový sirup. A chuťově důležité jsou i borůvky, které jsou skvělou superpotravinou. Až z obchodů zmizí ty kanadské a z vašeho mrazáku zase v létě vytvořené zásoby, můžete sáhnout i po sušených

Tak krásný návrat do dětství a příjemný vstup do podzimu!

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám