Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Asijská polévka

Prostřednictvím této polévky bych vám chtěla představit zázrak kuchyně, kterým je podle mě kokosové mléko. Já ho používám do sladkých i slaných receptů a často jím jednoduše nahrazuji smetanu. A myslím, že mě čeká ještě spousta receptů, do kterých ho použiji... jen je ještě musím postupně vymyslet. Ale ráda se s vámi podělím o ty, které už jsem vyzkoušela. U nás doma vede tato kokosová polévka.

Zdravé vaření: Asijská polévka
Sdílet
Navštivte související produktovou kategorii

Kokosové mléko je spjato s asijskou kuchyní a i když si netroufám říct, že bych této exotické kuchyni nakoukla pod pokličku, ráda se jí inspiruji. Spíš si vždy jen „oťukávám“ její základní suroviny a ty pak využívám podle sebe. Líbí se mi, že tyto potraviny jsou lehké a pro naše tělo velmi přínosné. Proto při vaření ráda používám například sójovou omáčku, umeocet, zázvor, wasabi a miso. 

Co budete potřebovat:

  • 250 g bílého nebo červeného zelí
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1/2 červené papriky
  • 1 velké rajče
  • 2 lžičky na jemno nastrouhaného zázvoru
  • rýžové nudle
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • 1 vajíčko
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžíce rýžového misa
  • 3 lžíce umeocta
  • případně ještě sůl  – pokud vám nebude stačit kombinace misa a umeocta

Příprava

Na oleji z hroznových jadérek si osmahněte všechnu zeleninu (cibuli pokrájejte na půlměsíčky, zelí na proužky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a stejně tak i papriku, rajče zbavte slupky spařením a poté ho nakrájejte na kostičky), vše zalijte 1,5–2 litry vroucí vody a vařte tak 15 minut. Dále přidejte rýžové nudle a po jejich změknutí pak kokosové mléko a nastouhaný zázvor, dochuťe ostatními ingrediencemi a na samotný závěr vaření přidejte jedno celé rozšlehané vejce. 

Teď v zimě vás polévka krásně prohřeje, tak si nechte chutnat!

 

8. leden 2018
Témata článku
Zdraví z přírody
Navštivte související produktovou kategorii
Bio potraviny

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.