Lékárna.cz

Trápení s vlasy - II. část (Vyšetření v Centru zdravých vlasů)

Tak jsem absolvovala vyšetření v Centru zdravých vlasů v nemocnici na Královských Vinohradech a ráda bych se s vámi podělila o zážitky.

Trápení s vlasy - II. část (Vyšetření v Centru zdravých vlasů)
Sdílet
Navštivte související produktovou kategorii

V čekárně kožního oddělení

Prostředí čekárny na kožním oddělení bylo zoufalé, davy lidí, vyvolávací číselný systém mi přišel až moc pomalý. Nicméně – v případě, že si zaplatíte 500 Kč a objednáte se předem, dlouhé čekání nemusíte absolvovat a jdete na řadu přesně v čas, na který jste byli objednáni. I tak si ale  umím představit přívětivější prostředí.  Ale dobře, o čekárnu a o to předtím ani tolik nejde, jde o to, co se bude dít uvnitř a jaký bude výsledek. 

Vyšetření

Vyšetření trvá necelou půlhodinu. V rozhovoru se paní doktorka ptala na vše možné  - na životosprávu (což trochu připomínalo scénku z filmu Samotáři a slova Hany Maciuchové: "No jo, to máš z toho života, jakej vedeš."), na stres (ve stresu jsem skoro pořád), na váhu - jestli mi nekolísá (nekolísá) a na to, zda nejsem vegetariánka (nejsem). Ptala se také, jak často vlasy myju, fénuju, barvím.

Pokožku hlavy paní doktorka fotila jakýmsi chytrým fotoaparátem - skenerem, či co to bylo, který převáděl obrázky do počítače a tam se vypočítalo, kolik zdravých nových vlasů je na pokožce v poměru k vypadaným. Ve zprávě k diagnóze, se dočtu dále: Dg.? Androgenní alopecie NS, FAGA II Ludwig, ve kštici effluivum FAGA, seborea, anizotrechie, trakce negativní, yellow dots, bez vykřičn, vlasů, bez znatelného zjizvení, anagen/telogen 49/51 %, 175 vlasů na cm2.

Dále mi dala žádanky na krevní vyšetření štítné žlázy, na odběr krve jsem si došla rovnou na místě v nemocnici a ani jsem nemusela být nalačno. Co se týče léčby, tak mi doporučila:

  • do kštice vtírat dlouhodobě 2x denně Neocapil 2%,
  • užívat tablety Methionininu 0,5 g 2 denně ráno a večer, a
  • 1 x denně Biotin po dobu 3 měsíců, poté 1 měsíc pauza.

Na předpis není nic. Vše si člověk sám hradí. Kontrola mě čeká cca za půl roku. 

Dostala jsem také letáček na objednání nějakých španělských přípravků – vlasový šampon a kúru.  Ty si mám objednat na eshopu firmy, která výrobky dováží. Vše, co šlo nakoupit v lékárně, jsem hned objednala, včetně šamponu na seboreu Sebclair. Po tom mě pokožka na hlavě alespoň nesvědí. Takže, teď budu čekat, jak se léčba projeví.

Uvidím - nemám už co ztratit, ale v zázraky už taky moc nevěřím a nedoufám. O tom, jak v léčbě pokračuji a zda mi doporučené produkty pomáhají, vám povím zase příště.

Pozn.: 1. díl seriálu o vlasech najdete v našich článcích.

Témata článku
Vlasy
Navštivte související produktovou kategorii
Vlasová kosmetika

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.