Lékárna.cz

Olejové kosmetické vychytávky - co od nich očekávat

Jaro klepe na dveře, ubývá vrstev oblečení a zimou vysušená pokožka volá po hydrataci. Než vystavíte své tělo na obdiv, dopřejte si luxus v podobě olejových kosmetických vychytávek. Nejen že mají blahodárné účinky pro pleť, ale svými vonnými esencemi povzbudí také vaši mysl.

Olejové kosmetické vychytávky - co od nich očekávat
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Pokud s oleji nemáte dosud zkušenost a obáváte se efektu mastné pokožky, budete s velkou pravděpodobností mile překvapeni. Kosmetické oleje se dobře vstřebávají a navíc jsou velmi šetrné k pokožce, protože jsou vyrobeny na přírodní bázi. Správnou volbou jsou ty, které jsou lisované za studena a neobsahují žádné konzervační a syntetické přídavky. Ideální použití je na vlhkou pleť. Postačí pár kapek, olej v dlaních jemně zahřejte a aplikujte. Není nutné jej důkladně vtírat, ale spíše nechat vstřebat a působit svými zázračnými účinky.

Na trhu je velké množství různých druhů olejů, které dokáží být dobrými pomocníky například v případě suché a podrážděné pleti, bojují s výskytem vrásek, zklidňují podrážděnou pokožku či dokonce pomáhají akné. Přírodní kosmetické oleje jsou vhodné pro všechny typy pleti, včetně té mastné, jen je třeba si dobře vybrat.

Kokosový olej je svým širokým použitím možná trochu matoucí. Můžete jej využít v kuchyni stejně dobře, jako v koupelně a v žádné z těchto možností neuděláte chybu. Nejen že skvěle chutná, ale kokosový olej a jeho účinky na pleť jsou prostě báječné. Kromě obsahu vitamínů v něm naleznete pomocníka při ekzémech, pomůže také s hojením jizev.

Podobně univerzální ve smyslu jak vnitřního, tak vnějšího použití je také konopný olej či pupalkový olej. Jsou vhodné k masážím, působí protizánětlivě, podporují prokrvení a napomáhají při problémech kloubního preparátu. Konopný olej je také výborným pomocníkem v boji proti vráskám a stárnutí pleti.

Kosmetické oleje lze použít na obličej, tělo i vlasy. Velmi oblíbený je arganový olej, nazývaný také Marocké zlato. Vzácný je právě tím, že strom, jehož plody se lisují, roste pouze v Maroku a dožívá se až 200 let. Účinky tohoto oleje jsou skutečně rozsáhlé. Díky obsahu vitamínů, antioxidantů pokožku chrání a vyživuje. Prokazatelné účinky má ale i v případě kožních problémů včetně popálenin, akné či jizev. V případě vlasů dosáhnete použitím arganového oleje krásného lesku a hebkých kadeří.

Dalším v kosmetice oblíbeným olejem je mandlový olej. Pokud je vaše pleť suchá, citlivá a se sklony k zčervenání, pak je právě toto volba pro vás. Můžete jej použít po koupeli na tělo, k posílení nehtů i vlasů a poslouží také jako odličovač.

Pro testování jsem vybrala mandlový olej, Marocké zlato, neboli arganový olej a vyzkoušela jsem také voňavý olejový sprchový gel. Výsledek mě velmi potěšil a ve všech případech jsem s výrobky spokojená. Pro mou suchou pleť jsem objevila účinné pomocníky na obličej, tělo i vlasy (určitě použiji v létě na sluncem vysušené vlasy).

WELEDA Mandlový pleťový olej 50 ml

Olej značky Weleda uschovaný v tmavé lahvičce slibuje rozsáhlé možnosti použití. Díky kapátku nehrozí jeho zbytečné vylití. Pro vaši krásu postačí pár kapek do dlaně a následná aplikace kam si přejete – na obličej, vlasy, nehty i tělo. Olej má hutnější konzistenci, velmi dobře se roztírá a rychle vstřebává. Je bez parfemace a pokožka po něm zůstává krásná, hebká a vůbec ne mastná. Úžasný výrobek s přírodním složením, který vzniká z produktů ekologického zemědělství, jsem si skutečně oblíbila.

 RENOVALITY Arganový olej 100 ml

Další vynikající výrobek s certifikací přírodní kosmetiky. Oproti Weledě o něco levnější, svými účinky ale neméně příjemný. Balení ve fialovém skle je pro uchování těch nejlepších vlastností produktu. Aplikaci usnadňuje skleněné kapátko. Konzistence je o něco řidší, pokud ale zahřejete pár kapek v dlaních, nehrozí, že olej skončí na podlaze vaší koupelny.

SALOOS Sprchový olej Grep 125 ml

Voňavý sprchový olej, ideální osvěžení pro letní dny, po kterém budete mít hebkou a vláčnou pokožku bez vysoušení. Jedinou nevýhodou je dávkování. Konzistence je poměrně dost tekutá a spotřeba je tedy vyšší. Pokud si olej nalijete do dlaně, nepočítejte s tím, že lahvičku zavřete. V každém případě jde ale o velmi příjemný produkt s obsahem voňavých esenciálních olejů.

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.