Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Dokonale kokosové sušenky

...tedy až na tu mandličku :-) Klasické ingredience pro běžné sušenky jsou mouka, cukr a nějaký ten tuk. Možná vás překvapí, že tentokrát budou všechny tyto suroviny pouze z kokosu. Určitě tedy potěšíme milovníky kokosové vůně i chuti, ale i bezlepkáře nebo ty, kteří prostě chtějí mlsat zdravě.

Zdravé vaření: Dokonale kokosové sušenky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Kokosová palma je též nazývána jako strom, který dává vše potřebné pro život. To nás může navnadit na obsah mnoho pro zdraví hodnotných látek. Kokos je převážně tvořen z nasycených mastných kyselin, což může v mnohých vzbudit dojem, že zas o tolik zdravou plodinu nejde. Opak je však pravdou. Třeba panenský za studena lisovaný olej má opravdu blahodárné účinky. Ať už se jedná o pleť, vlasy, zuby nebo trávicí ústrojí. 

Na kokos by si měli čas od času vzpomenout také ti, kterým se lámou nehty a vlasy.

A tak tedy zpět k sušenkám! Abyste si jich mohli taky pár upéct, budete si muset pořídit několik kokosových surovin. Pak už nejde o nic složitého.

Co budete potřebovat

Postup

Kokosovou mouku, strouhaný kokos a kokosový cukr, tedy ty sypké části, pořádně promíchejte a pak do nich přidejte změklý kokosový olej a med. Z této hmoty vytvarujte kuličky, které na plechu s pečícím papírem trochu rozplácnete. Na ozdobu můžete přidat půl mandle, ale nutné to není. Troubu si předehřejte na 170°C a pečte dorůžova. Stačí 5-7 minut. Raději od trouby vůbec neodcházejte, mají totiž tendenci se rychle připalovat ;-)

Tak ať chutnají!

8. listopad 2017
Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Kokosový cukr Kokosový olej

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.