Lékárna.cz

COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 500 ml

COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 500 ml

Sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty, je tmavší, hustší a chuťově výraznější.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás v pondělí 6. 5.

96 Kč
Doprava domů od 59 Kč 97 % spokojených zákazníků

Potřebuji poradit

96 Kč

Přidejte ještě

Do košíku
Do košíku

COUNTRY LIFE Tamari sójová omáčka 500 ml

Kimči 

Ingredience

  • 1 500 g čínského zelí
  • 2 000 ml vody
  • 40 g soli
  • 1 bílá ředkev
  • 2 mrkve
  • 4 jarní cibulky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 stroužky česneku
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 4 lžíce sójové omáčky tamari
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 lžička soli

Postup přípravy

Připravte nálev smícháním soli a vody. Čínské zelí nakrájejte na větší kusy. V míse promíchejte zelí s nálevem, zatižte talířem, na který můžete dát sklenici s vodou, aby bylo zelí dobře ponořené v láku a nezůstal mezi ním žádný vzduch. Takto nechte stát 8 až 12 hodin. Připravte si pastu rozmixováním cukru, česneku, zázvoru, sójové omáčky, soli a chilli. Ředkev, mrkev a cibulku nakrájejte na tenké plátky. Zelí sceďte, důkladně promíchejte s ostatními druhy zeleniny a pastou. Nyní směs postupně vkládejte do nádoby na kvašení (může to být kvašáček nebo obyčejná velká zavařovačka). Pečlivě pěchujte, aby mezi zeleninou nezůstal žádný vzduch. Zatižte, nechte kvasit alespoň 4 dny při pokojové teplotě. Poté uchovávejte v lednici, kde se kvasný proces zastaví.

Dobré tipy

Kvašená zelenina na korejský způsob. Často se připravuje s rybí omáčkou, my vám přinášíme lahodnou veganskou verzi. Kimči dodá do vaší stravy důležité bakterie mléčného kvašení a krásně doplní smažená, pečená i jiná jídla.

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.