Sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty, je tmavší, hustší a chuťově výraznější.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás v pondělí 6. 5.
Připravte nálev smícháním soli a vody. Čínské zelí nakrájejte na větší kusy. V míse promíchejte zelí s nálevem, zatižte talířem, na který můžete dát sklenici s vodou, aby bylo zelí dobře ponořené v láku a nezůstal mezi ním žádný vzduch. Takto nechte stát 8 až 12 hodin. Připravte si pastu rozmixováním cukru, česneku, zázvoru, sójové omáčky, soli a chilli. Ředkev, mrkev a cibulku nakrájejte na tenké plátky. Zelí sceďte, důkladně promíchejte s ostatními druhy zeleniny a pastou. Nyní směs postupně vkládejte do nádoby na kvašení (může to být kvašáček nebo obyčejná velká zavařovačka). Pečlivě pěchujte, aby mezi zeleninou nezůstal žádný vzduch. Zatižte, nechte kvasit alespoň 4 dny při pokojové teplotě. Poté uchovávejte v lednici, kde se kvasný proces zastaví.
Kvašená zelenina na korejský způsob. Často se připravuje s rybí omáčkou, my vám přinášíme lahodnou veganskou verzi. Kimči dodá do vaší stravy důležité bakterie mléčného kvašení a krásně doplní smažená, pečená i jiná jídla.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.