Lékárna.cz

Už znáte máslo cupuacu? Je to pohlazení pro vaši pokožku

Jeho název zní exoticky a taky že exotické je. Strom, jehož plody slouží k výrobě cupuacu másla, je podobný kakaovníku a roste v severní Brazílii. Cupuacu máslo představuje ideální náhradu za bambucké máslo.

Už znáte máslo cupuacu? Je to pohlazení pro vaši pokožku
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Co to je cupuacu máslo

Strom Theobroma grandiflorum, někdy nazývaný amazonská palma, je poměrně unikát. Stále divoce roste v brazilské přírodě a nad jeho 1,5 kg vážícími plody (ořechy) zůstává rozum stát. Jádra těchto ořechů ukrývají poklad - malé fazolky plné blahodárného krémového másla. To se nadále využívá v kosmetice. Oproti bambuckému máslu, ve kterém se často dělají malé hrudky, je cupuacu máslo krásně jemné. Cupuacu máslo je také vynikající veganskou alternativou živočišného tuku lanolinu.

Strom začíná plodit až po třech letech a ročně průměrně dvanáct ořechů. Ořechy se zpracovávají pěkně po staru, ručně. Semena mají spoustu vlákniny, která se musí odstranit. Následně se za studena lisují a získává se z nich olej, který je tak hustý, až připomíná máslo.

Cupuacu máslo na pleť i vlasy

Pokud si koupíte cupuacu máslo, rozhodně ho budete chtít ochutnat. Má chutnat po čokoládě a ananasu, šťáva z ořechů zase po hrušce a banánu. Skutečná moc capuacu másla se ale neskrývá v jeho chuti, ale především v jeho účincích na pleť a vlasy.

Účinky cupuacu másla

Olej, nebo chcete-li máslo cupuacu velmi silně absorbuje vodu (dokonce o 120 % více než živočišný lanolin). Právě díky této schopnosti dokáže skvěle vyhlazovat vrásky. Rozlučte se s vysušenou pokožkou, protože cupucau máslo ji dokonale hydratuje. Má vysoký obsah fytosterolů, které oddalují přirozené stárnutí pleti. Zároveň uklidňuje podrážděnou kůži a urychluje její regeneraci.

Máslo a olej obsahují také řadu vitamínů, které předají vaší pokožce. Tak je pak krásně vyživená, pružná, jemná, hebká a vypadá o pěkných pár let mladší.

Cupucau máslo můžete používat buď samotné, nebo jako součást různých kosmetických přípravků. Pokud se rozhodnete pro variantu 100% přírodního másla, budete nadšení z jeho používání. Taje při 32 °C, a díky tomu se velmi snadno roztírá a pokožka ho rychle vstřebá, a to až do svých hlubokých vrstev.

Co obsahuje cupucau máslo

  • kyselinu linolovou (esenciální mastná kyselina),
  • kyselinu olejovou (nenasycená mastná kyselina),
  • kyselina stearová, palmitová, arachidová (nasycené mastní kyseliny),
  • fytosteroly a polyfenoly (antioxidanty).

K čemu se hodí cupuacu máslo

Cupuacu máslo je ideální pro suchou, citlivou, podrážděnou pokožku. Je vhodné i pro starší pleť, protože ta bývá často velmi vysušená. Máslo pomáhá redukovat vrásky tím, že pleť hydratuje a vypíná. Má také blahodárný vliv na vlasy. Jsou po něm lesklé, silné a vitální.

Vyzkoušejte cupuacu máslo na vlastní kůži!

Navštivte související produktové kategorie
Kosmetika a hygiena Kosmetika a hygiena Dermokosmetika

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.