Lékárna.cz

Na vlastní kůži (3. díl) - Jak na atopickou pleť

Důkladně jsme pro vás otestovali několik tělových krémů doslova na "vlastní kůži". V tomto díle se zaměříme na extrémně suchou pleť s příznaky atopického ekzému.

Na vlastní kůži (3. díl) - Jak na atopickou pleť
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

I ve stáří je nutné hydratovat

Jana pracuje v Lekarna.cz už mnoho let jako účetní. Práci si pochvaluje a dodává, že ji dělají radost i její dvě děti, manžel a dům se zahradou na vesnici. Bydlí s ní i její babička - Anna, které je 84 let. A právě díky její babičce se přihlásila do testování balzámu La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M který je určen na atopický ekzém, podráždění a svědění pokožky. Její babička má extrémně suchou až atopickou pleť se šupinkami kůže, převážně na nohou. Proto se s lékárnicemi rozhodla, že do testu babičku zapojí a nabídne jí krém k testování.

Pro koho se hodí

  • pro ty, kdo mají atopický ekzém, extrémně suchou a svědivou pleť
  • pro ty,  kteří potřebují obnovit a udržet rovnováhu kožní bariéry 
  • pro ty, kteří trpí kožními alergiemi

Složení

  • niacinamid
  • máslo z Karité (20 %)
  • Složení je vyvinuto z minimálního počtu ingrediencí vybraných pro svou účinnost a toleranci.
  • Bez parfému. Bez parabenu.

Konzistence

Jde o středně hutný krém, který se velmi dobře a hladce roztírá, což seniorka Anna rozhodně ocenila. Navíc se rychle vstřebává, vůbec nelepí a není mastný na dotek. Právě tahle vlastnost Annu naprosto nadchla, šlo totiž o důležitý prvek krému, který byl pro Annu rozhodně důležitý.

Vůně

Steně jako jiné dermokosmetické pleťové krémy pro alergickou nebo velmi citlivou a podrážděnou pleť, je tento balzám zcela bez parfemace.

Obal 

Balzám se vymačkává z tuby v praktickém obalu, který zabraňuje, aby se nečistoty z prstů dostaly do krému a znehodnotilly ho. Seniorka Anna (84 let) si pochvalovala, že pro vymáčknutí krému nepotřebovala moc síly a nikdy ani nedošlo k tomu, že vymáčkala víc krému, než který by zužitkovala.

Jak často používat

Určitě po každé sprše, koupeli nebo návštěvě bazénu či sauny, kdy potřebuje kůže hydratovat a vyživit a určitě každý den! Kůže atopiků se sklonem k svědivosti, šupinkám a následnému podráždění vyžaduje každodenní péči. Minimálně večer, po koupeli je vhodné si krémem namazat postižená místa, případně si namazat preventivně celé tělo. 

Jak dlouho vydrží

Díky tomu, že je krém skvěle roztiratelný, tak po prvním měsíci testování Anna věděla, že z tuby moc krému neubylo. Odhadla to na základě jeho hmotnosti na začátku. Do tuby bohužel nevidíme, což je v tomto případě asi jediná nevýhoda tohoto balzámu. 

Výsledek (před a po)

"Babička Anna, které je 84 let, zkoušela nespočet speciálních tělových krémů a nic ji nepomáhalo. Měla na nohou šupinatou suchou kůži a z toho, jak se škrábala, ji nohy navíc červenaly vším tím podrážděním a bolely.  Balzám  La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ babička testovala měsíc. Už po prvním použití říkala, že ji nohy přestaly svědit. Po 14 dnech používání si zvykla mazat se pravidelně. Na konci testování mi řekla, že už neměla měsíc nohy zarudlé od podráždění. Má teď kůži, hydratovanou bez znaků šupin, takže nemá potřebu si nohy škrábat. Jsem ráda, že jsem ji mohla vyřešit jeden malý, ale nepříjemný problém. Balzám La Roche-Posay Lipikar Baume AP+  doporučuji  nejen těm, kteří pečují o své seniory v rodině s problémy s atopickou pletí i extrémně suchou pletí", dodává závěrem Jana.  

O testovaném produktu

Relipidační balzám s okamžitým zklidňujícím účinkem, pomáhá proti podráždění a svědění kůže se sklonem k atopii. Lipikar Baume AP+ s exkluzivní patentovanou aktivní látkou Aqua Posae Filiformis, působí na 2 klíčové faktory, které ovlivňují stav pokožky se klonem k atopii:

  • Obnovuje a udržuje rovnováhu mikrobiomu.
  • Obnovuje a chrání kožní bariéru.

Složení je vyvinuto z minimálního počtu ingrediencí vybraných pro svou účinnost a toleranci.
Bez parfému. Bez parabenu. Nemastná a nelepivá textura.

Další díly seriálu "Na vlastní kůži"

 

 

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.