Lékárna.cz

Domácí bělení zubů

Zářivě bílý úsměv je snem mnoha z nás. V cestě nám většinou stojí cigarety, alkohol, sladké limonády, káva, černý čaj, nebo světě div se, třeba borůvky. Každý problém má však svoje řešení, a tak si můžeme nechat zuby vybělit v zubní ordinaci, nebo vyzkoušet nějakou domácí recepturu.

Domácí bělení zubů
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Bělení zubů u zubaře

Bělení zubů v ordinaci zubního lékaře je jistě rychlejší (může být hotové i za třicet minut) a rozdíl je velmi znatelný, zuby můžete mít zářivější klidně i o šest odstínů, a to už je co říct. Rychlejší řešení jde ale ruku v ruce s použitím silnějšího bělícího přípravku, který pravděpodobně obsahuje velké množství peroxidu vodíku nebo peroxihydrátu močoviny. Profesionální úsměv vás taky bude něco stát, připravte se na cenu kdekoliv mezi třemi až deseti tisíci korunami.

Pokud se vám nechce platit za zubaře a máte dostatek trpělivosti a odvahy, přinášíme vám pár tipů na domácí bělení zubů.

Jahody

Málokoho by napadlo, že jahody pomáhají v bělení zubů. Enzymy obsazené v tomto sladkém ovoci pomáhají na skvrny na zubech. Jahody jednoduše rozmačkáte v misce a pak je kartáčkem naneste v tlusté vrstvě na zuby. Nechte „pastu“ působit zhruba deset minut a na závěr si pořádně vyčistěte zuby svou oblíbenou zubní pastou. Tento rituál je třeba opakovat vícekrát.

Živočišné uhlí

Bělící zubní pasty s aktivním živočišným uhlím jsou už dnes k sehnání. Je to takový malý zázrak - stačí, když jednu tabletu doma rozdrtíte na prášek a naneste na zuby. Čistěte zhruba tři minuty a celou proceduru opakujte zhruba třikrát týdně.

Kokosový olej 

Někteří ho milují a další tvrdí, že je to naprostý podvod. Pastu s kokosovým olejem už ale v obchodech také seženete, a tak tuto ingredienci nemůžeme vynechat. Kokosový olej údajně nestojí jen za zářivým úsměvem, ale i za zdravými dásněmi. Čajovou lžičku oleje rozetřete na zubech, nechte působit několik minut a pak ještě dočistěte kartáčkem.

Další přírodní tiyp doporučují ještě jíst jablka, mrkev nebo vyzkoušet prášek do pečiva a jablečný ocet.

Co raději nepoužívat k bělení zubů

Co se na domácí bělení zubů naopak nedoporučuje je citrón, protože by mohl díky své kyselosti zubní sklovinu spíše poškodit než vybělit.

Bělení zubů a zubní hygiena

Ať už si vyberete jakýkoliv způsob nezapomeňte, že nejlepší pomocník na honbě za bělostným úsměvem je pravidelné čištění zubů a správné stravování. A pokud se vám nechce experimentovat, stačí se poohlédnout po domácích bělících zubních pastách a přípravcích, kterých je k dostání mnoho.

Témata článku
Zuby
Navštivte související produktové kategorie
Ústní hygiena Přípravky na bělení zubů

Přečtěte si také

Lymská borelióza je infekční onemocnění, kterou do našeho organismu doručí nakažené klíště, ve chvíli, kdy začne sát krev. Lymskou boreliózou se v Česku ročně nakazí zhruba tři a půl tisíce lidí. Jde…

více

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.