Oblíbené položky

Úvodní strana » Magazín Lékárny.cz » Články a blogy » Zdravé vaření: Raw datlovo-arašídové tyčinky

Zdravé vaření: Raw datlovo-arašídové tyčinky

Raw strava aneb živá strava je jeden z mnoha dnešních směrů ve stravování. A jak už to tak bývá, když se jedná o to, co našemu tělu prospívá či neprospívá, i tady se názory velmi liší. Já radím využít nadcházející léto a raw stravu do jídelníčku zapojit hlavně v tomto období, kdy je čerstvá zelenina a ovoce lehce na dosah a my tak můžeme využít jejich původního bohatství živin.

Zdravé vaření: Raw datlovo-arašídové tyčinky

Já sama ráda tímto způsobem mlsám. Miluji veškeré typy raw zákusků. Můj manžel je z nich nadšený už méně, ale to nevadí, alespoň pak zbyde na mě :-) Mám například velkou spotřebu raw tyčinek a pokud si je samy kupujete, tak víte, že to není zrovna levná záležitost. Proto jsem se pustila do jejich výroby. 

S přípravou raw zákusků mám spojeny hlavně datle. Ty u mě doma najdete ve všech jejich podobách – čerstvé, sušené, ve formě sirupu nebo pasty. 

Na zhruba 8 kousků 40 gramových tyčinek budete potřebovat:

  • 250 g datlí
  • 3 vrchovaté lžíce arašídového másla
  • 50 g mletých mandlí či jiných ořechů (lískové, vlašské)
  • 50 g mletého sezamu

Nejprve si na jemno namelte mandle a sezam a postupně do směsi přidávejte datle (ne všechny naráz). A nakonec přidejte arašídové máslo. Pokud se vám konzistence nebude pozdávat, to znamená, že vám nebude držet pohromadě, nebojte se přidat buď arašídové máslo nebo sypkou část (ořechy a mandle). Příprava raw tyčinek závisí na tom, jak moc máte či nemáte tekuté arašídové máslo (v tomto případě by mělo být z nepražených arašídů, aby se jednalo o raw).

Tyto tyčinky jsou poměrně energeticky vydatné, proto s nimi zacházejte opatrně ;-) 

Nahoru
OK
Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Zjistit více
Zpracovávám
Chat - poradíme vám