Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Kokosové kostičky

Kokos a čokoláda, to je kombinace, která zkrátka neomrzí. Kokosových tyčinek politých čokoládou najdete v běžném krámu celou řadu. O takových sladkostech se ale bohužel nedá říct, že by byly zdravé. Přitom lze docela elegantně dosáhnout stejné, ba i lepší chuti, za to z mnohem zdravějších surovin a bez přidaného cukru. Vyzkoušejte třeba jako cukroví.

Zdravé vaření: Kokosové kostičky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Já jsem z lahodné kokosové hmoty vytvarovala kostky, vy můžete zkusit klidně kuličky nebo těsto vyválet a pomocí formiček vykrojit oblíbené tvary, je to na vás. Pro opravdu dobrou kokosovou chuť je vhodné sáhnout po kvalitních surovinách, nejlépe v BIO kvalitě.

Na výrobu kokosových kostiček budete potřebovat

  •  kokosový olej
  •  strouhaný kokos
  •  kokosovou mouku
  •  med
  •  hořkou čokoládu
  •  kokosové lupínky na ozdobu

A jaký je postup?

Snadný :-) Kokosovou mouku a strouhaný kokos smíchejte v poměru jedna ku jedné. K této směsi postupně přidávejte změklý kokosový olej a med tak, aby vznikla ne příliš lepkavá hmota, se kterou se bude dobře pracovat. Jestli máte rádi sladké, přidejte více medu, kdo na sladkou chuť není příliš zvyklý, stačí jen trocha, protože sladkou chuť dodá i čokoláda. Vzniklé těsto nechte pár minut odpočinout v lednici. Ne však moc dlouho, aby příliš neztuhlo, těžko by se vám s ním pracovalo. S trochou trpělivosti se vám podaří vytvarovat kostičky, které ponořte do kvalitní čokolády. Dokud čokoláda není tuhá, je čas na zdobení. Já jsem použila kokosové plátky, ale můžete sáhnout po oříšku, sušeném banánu nebo po strouhaném kokosu, kterým kostičky jemně posypete.

Mizí rychle, nebojte se udělat kostiček plný tác.

10. listopad 2018
Navštivte související produktové kategorie
Bio potraviny Děti a maminky Doplňky stravy při menstruaci

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.