Lékárna.cz

Oční krémy a pleťová séra - proč jim udělat místo v koupelně

Pravidelná péče o pleť je pro vás samozřejmostí, ale v poslední době zjišťujete, že pouhý krém nestačí? Opravdovým elixírem jsou pro krásnou tvář bez vrásek pleťová séra a oční krémy. Obvykle menší balení skrývají velkou koncentraci účinných látek, které působí do hloubky a účinně řeší aktuální nedostatky pleti.

Oční krémy a pleťová séra - proč jim udělat místo v koupelně
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Pleťová séra jako dokonalý začátek

Naprostým základem je vždy perfektně čistá pleť, zbavená make-upu a nečistot. Ať už se chystáte večer do postele, nebo ráno začínáte nový den nanášením make-upu, pleťové sérum aplikujte jako první krok. V noci, kdy pleť intenzivně regeneruje, působí sérum do hloubky. Ve dne pak dokonale připraví tvář pro bezchybné líčení. Na sérum vždy aplikujte denní nebo noční krém. Jedno bez druhého se totiž míjí svým účinkem. Některá séra lze použít ráno i večer, některá jsou určená například výhradně pro noční použití, protože látky v něm obsažené nesnesou sluníčko.

Na trhu je velké množství různých přípravků, řiďte se tedy vždy typem pleti a aktuálními problémy, které chcete řešit. Chybí vaší tváři jas? Sáhněte po rozjasňujícím přípravku – například LIFT´ARGAN Bio Rozjasňující sérum případně sérum Neovadiol Compensating od  VICHY.

Máte pocit, že vaší pleti chybí hydratace? Zkuste například Hydrabio Sérum od Biodermy. Nebo potřebujete bojovat s vráskami a stárnutím pleti? Vyzkoušejte produkty s kyselinou hyaluronovou jako je Arganové revitalizační sérum s kyselinou hyaluronovou od Ryoru či Liftactiv Serum 10 Supreme od Vichy. Pomocí séra lze řešit například také problémy s pigmentovými skvrnami, řešení má sérum od EUCERINU - EVEN BRIGHTER Sérum proti pigmentovým skvrnám.

Samozřejmě existují také výrobky, které bojují hned proti několika problémům zároveň a kromě hydratované pleti slibují také vyhlazení vrásek. Stačí tedy najít to, co bude vyhovovat ve všech ohledech právě vám. Pleťové sérum a jeho účinky si pak jistě oblíbíte a stane se součástí vašeho kosmetického vybavení.

Oči, okno do duše

Krásné oči bez vrásek, známek únavy či váčků pod očima jsou snem snad každé z nás. Ideálním pomocníkem je v tomto případě oční krém proti vráskám. Malá tubička určená pro citlivé oční okolí by vám rozhodně neměla chybět. Kůže v oblasti očí bývá tenká a citlivá, proto je třeba použít přípravek určený pro tuto část tváře. Velmi brzy se zde zároveň objevují první vrásky a zanedbání péče v podobě neodlíčeného make-upu se projeví téměř okamžitě. Stejně jako u séra platí aplikace na vyčištěnou pleť, ideálně ráno i večer.

Oční krém jemně vklepávejte nebo vtírejte směrem od vnějšího koutku k vnitřnímu. Jakýkoliv tlak nebo nadměrné tření očním vrásky ještě podpoří a situaci zhorší. I v této oblasti je velmi vítaná hydratace, s přibývajícím věkem pak napomůžou složky jako kyselina hyaluronová či kolagen. Například oční krém proti vráskám s liftingovým účinkem, omlazující oční krém nebo revitalizační oční krém vaše oční okolí jistě přivítá. Nezapomínejte na pravidelné používání, které má v tomto případě opravdu smysl.

EVELINE bioHyaluron 4D Zpevňující oční roll-on 15 ml

Velmi příjemný oční krém s ještě příjemnější aplikací prostřednictvím roll-onu. Nanášení pomocí malé kuličky je nejen praktické, ale má také chladivý účinek, který oceníte zejména po ránu. Výraznější liftingový efekt se sice nedostavil, nicméně přípravek je jemný a šetrný, nedráždí oční okolí a pokožka je hydratovaná a hladká. Osobně jej hodnotím jako příjemný výrobek za rozumnou cenu.

EUCERIN VOLUME–FILLER Remodelační oční krém 15 ml

Eucerin oční krém je skvělá volba pro boj se známkami stárnutí pleti v okolí očí. Krémové složení je nelepivé, snadno se aplikuje a je hypoalergenní - vhodné i pro nositele kontaktních čoček. Jako bonus obsahuje také ochranný faktor proti slunečnímu záření. Pleť je po aplikaci vyživená a drobné vrásky skutečně po nějaké době používání ustupují. Malým mínusem je vyšší cena, která ale odpovídá kvalitě produktu.

Témata článku
Ženy Kůže
Navštivte související produktové kategorie
Dermokosmetika Doplňky stravy při menstruaci

Přečtěte si také

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.