Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Kuchařkou: Víkendové sušenky

Nevím jak vy, ale mě nejčastěji popadne chuť na sladké právě o víkendu. Mé chutě neuspokojil ani jogurt s lesním ovocem, a tak jsem se pustila do těchto víkendových sušenek :-) Jsou bez přidaného cukru, bez mouky, takže vlastně i bezlepkové a bez vajec a mléka, tedy i vegan. Přesto jsou sladké a moc dobré. Stačily mi tři a touha po sladkém byla zažehnána.

Kuchařkou: Víkendové sušenky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Ono s těmi sušenkami, koláči a buchtami se to u mě má tak, že ráda hledám dobré osvědčené recepty, ale ještě raději experimentuji a do mísy hážu vše stylem “co dům dal”. Někdy je výsledek překvapivě famózní, jindy se dá ohodnotit slovem vydařený a někdy je to jen takové to - "jíst se to dalo". Tyhle sušenky lavírují někde na pomezí prvních dvou skupin. Ano, upekla jsem i lepší, ale tyto víkendové rozhodně stojí za vyzkoušení a věřím, že si zamlsáte. I můj dvouletý syn, který si na sladké moc nepotrpí, volal: "ještě, ještě".

Co dům dal?

Poslední akorát zralý banán jasně volal po zpracování. Když jsem k němu přidala kousek vysokoprocentní čokolády, rozhodla jsem se víc sladkého nepřidávat. Pak už stačilo přisypat mleté ořechy, semínka a kokos a vznikla hmota hustoty tak akorát.

Co budete potřebovat (na cca 20 sušenek)

Postup

Vzniklou směs stačí pořádně promíchat a nechat klidně i půl hodinky ležet. Chia semínka začnou pracovat a všechny ingredience se dobře spojí. Pomocí lžičky vytvořte na plech vyložený pečícím papírem placičky velikosti a tloušťky podle vaší chutě. Péct stačí deset až patnáct minut asi na 170 °C.

CHIA SEMÍNKA jsou známou superpotravinou. Jsou dobrým zdrojem vápníku, fosforu a omega-3 mastných kyselin. 

KOKOS je vhodné zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Obsahuje přírodní proteiny a dodává tělu vitamíny B a C a minerály (křemík, hořčík, fosfor a vápník).

Veškerá zdravotní, výživová či léčebná tvrzení jsou v rámci legislativy EU výrazně omezena. Při tvorbě článků smíme vycházet pouze ze schválených tvrzení, která uvádí platná legislativa.

27. leden 2019

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.