Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Guarová guma se získává z vyloupaných a rozemletých semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus z čeledě bobovitých, která roste především ve střední Asii. Guarová guma tvoří i bez zahřívání ve vodě silně viskózní roztok, který je využíván jako zahušťovadlo, pojivo a stabilizátor nejen v potravinářství, ale i v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu.
Guarovou gumu oceníte při výrobě domácích jogurtů, kefírů, zmrzlin, mléčných koktejlů, při zahušťování polévek, omáček, kečupů, salátových zálivek a podobně. V těstě zvyšuje jeho objem a pojivost, takže se někdy využívá místo xantanové gumy.
Nutriční hodnoty: Energie: 794 kJ / 190 kcal; Tuky: 0.9 g – z toho nasycené 0.8 g; Sacharidy: 0.7 g – z toho cukry 0.1 g; Bílkoviny: 5.0 g; Sůl: 0.03 g; Vláknina: 82 g; Vlhkost: 3.5 g
Země původu: Čína.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.