Přirozeně bezlepková pohanková mouka je vhodná na pečení i vaření. Má vysoké nutriční a dietetické hodnoty.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Pohanka je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů, z nich zejména vitamínů řady B a dále vitamínu E. Obsažený rutin, kterému se říká také vitamín P, napomáhá mimo jiné i správné funkci kardiovaskulárního systému. Účinky rutinu zvýšíte, pokud s ním budete zároveň konzumovat syrové ovoce a zeleninu, které obsahují dostatečné množství vitamínu C. Přirozeně neobsahuje lepek, ale balení může obsahovat jeho stopové množství.
Nutriční hodnoty ve 100 g .
Vitamíny a minerální látky ve 100 g pohankové mouky.
Holandsko.
Pohanková mouka se dá použít jak při pečení, tak při vaření. Při smíchání s jinou moukou krásně zvýrazní chuť pokrmů a pečiva. Pro tradiční českou kuchyni má ale jednu malou komplikaci. Díky tomu, že v ní není obsažený lepek, takže klasické české svatební koláče z ní neuděláte. Tuto malou nepříjemnost můžete vyřešit přidáním xantanové gumy, která pomáhá zlepšovat nejen vlastnosti těsta, ale i pečivo s ní bude mnohem déle křehké a bude vám pomaleji vysychat.
Uschovávejte mimo dosha dětí. Skladujte v pokojové teplotě.
Obsah balení 400 gramů.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.