Pektin je nenahraditelný želírovací prostředek. Při zavařování nemění chuť použitého ovoce a je silně želírující. Je vyrobený z jablečného základu.
Nenahraditelný želírovací prostředek pro cukrářské a pekařské výrobky, který výborně zahušťuje a je neutrální chuti. Je užitečný pro mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Pektiny hrají významnou roli také při zavařování. Při výrobě džemů a marmelád. Na 2 kg ovoce potřebujete cca 30 g pektinu.
Pektin je lineární polysacharid kyseliny galakturonové, jejího esteru a její vápenato–hořečnaté soli, jenž se podílí na stavbě některých rostlinných pletiv. Je to nenahraditelný želírovací prostředek s neutrální chutí, který velmi dobře zahušťuje. Amidovaný jablečný pektin je nažloutlý prášek. Pektin je želírovací prostředek (zahušťovadlo)- ne konzervant, takže nemá vliv na trvanlivost zavařenin. Umožňuje jen želírování při použití menšího množství cukru (poměr ovoce a cukru 2:1 až 3:1).
Amidovaný jablečný pektin 100%.
Alergeny nejsou přítomny.
Nutriční hodnoty ve 100 g
| Energetická hodnota | 1104 kJ / 264 kcal |
| Tuky | 0,5 g |
| z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
| Sacharidy | 35 g |
| z toho cukry | 20 g |
| Vláknina | 58 g |
| Bílkoviny | 0,05 g |
| Sůl | 0,04 g |
Čína.
Pektin má trvanlivost dva roky, ale podle výrobce nemění své vlastnosti ani po delší době, pokud je správně skladovaný – tedy hlavně v suchu. Jako zahušťovadlo totiž váže vodu a ve vlhku by zhrudkovatěl.
Skladujte v suchu při teplotě 5-25°C.
30 g
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Každý pracovní den v
9:00
-
14:00
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.