Cizrna hnědá v Indii známá jako Kala chana má vysoký obsah vlákniny a mnohem nižší glykemický index než běžná cizrna.
Skladem více než 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 30. 4.
Hnědá Cizrna (také známá jako Desi nebo Kala Chana) je menší verze pravidelné bledě žluté cizrny. Má hlubokou výraznou chuť. Používá se nejčastěji v asijských, indických a mexických receptech.
Můžeme ji využít v kari, polévkách a salátech. Dušená s masem jako jehněčí a ryby. Hnědá Cizrna může být také smíchána s dalšími drobnými luštěninami, jako je quinoa nebo amaranth, jako zajímavé, zdravé přílohy.Ideální pro výrobu humusu. Doporučený způsob přípravy: Cizrnu je nutné před přípravou namočit na několik hodin. Vodu po namáčení slijte a cizrnu dejte vařit do čisté neosolené vody. Vařte asi 1 a 1/2 hodiny dokud není zcela měkká. Během vaření občas promíchejte a seberte bílou pěnu, která se utvoří na hladině.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 500 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.