Kaštany mají nízký obsah tuku, díky čemuž jsou nízkokalorické.
Skladem více než 5 kusů Zítra odešleme, u vás pozítří
Jedlé kaštany mají vyšší energetickou (kalorickou) hodnotu než brambory. V jižní Evropě kaštany lidé jedí se zeleninou, s masem nebo s máslem a sýrem. Světové kuchyně znají například kaštanovou kaši ke zvěřině, kaštanové pyré se šlehačkou, kaštanový pudink, kaštany v čokoládě, glazované kaštany (tj. kandované kaštany, z francouzského Marrons Glaces) a jiné.
Obvykle se tepelně upravují nařezáním na špičce do kříže a krátkým opečením na horké desce, ale mohou se i rozemlít a vzniklá mouka slouží k přípravě pečených zákusků. Krátce ohřáté lze podávat jako doplněk ke zvěřině a drůbeži. Jsou také ideální jako náplň do pečených jablek, a také v náplních pro kachny, husy, krůty a jiné drůbeží maso.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 100 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.