Omáčka s výraznou chutí pro přípravu zálivek a omáček, přirozeně bezlepková.
Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás zítra
Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla. Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo: Aspergillus oryzae.
Výživové údaje na 100 ml výrobku: Energická hodnota 300 kJ / 71 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g, Sacharidy 8,7 g z toho cukry 2,0 g, Bílkoviny 8,3 g, Sůl 13,5 g.
Japonsko.
Pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny) - tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu. Polévky, omáčky, zeleninové směsi. Marinády na zeleninu, maso i ryby. Dresink na salát.
Může obsahovat stopy lepku.
Balení obsahuje 200 ml.
Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním světlem.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.