Lékárna.cz

Správná intimní hygiena se vám vždy vyplatí!

Starost o své zdraví zahrnuje i správnou intimní hygienu. Zkrátka, pouze voda a obyčejné mýdlo někdy nestačí a je třeba se poohlédnout po vhodnějších prostředcích. Zejména pak v letních měsících, kdy se mnoho žen potýká s vaginálními infekcemi či zánětem močových cest.

Správná intimní hygiena se vám vždy vyplatí!
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Bakterie a kvasinky – původci nepříjemných zánětů

Dle dostupných dat vaginální infekcí alespoň jednou v životě trpělo více než 60 % žen, z toho 31 % dokonce opakovaně. Příčinou vaginálních zánětů jsou nejčastěji bakterie či kvasinky, které se v teplém a vlhkém prostředí pochvy snadno množí. Ale ne jen tyto podmínky ke vzniku infekce stačí. Velkou roli hraje i stav imunitního systému, pH v pochvě a dodržování správné intimní hygieny. S tou úzce souvisí i výskyt zánětů močových cest, který velmi často způsobují bakterie z trávicího traktu. Ty se do močového ústrojí dostávají z konečníku, díky nesprávným hygienickým návykům. Svou roli však i zde hraje oslabený imunitní systém.

Příznaky vaginálního zánětu

Příznaky vaginální infekce mohou být následující:

  • pálení,
  • řezání,
  • bolest,
  • svědění,
  • zarudnutí,
  • výtok….

Léčba vaginálních zánětů a infekcí

Zda se jedná o bakteriální či kvasinkovou vaginální infekci je pro běžnou ženu velmi obtížné odhadnout – příznaky jsou téměř stejné. Léčba bakteriální infekce se od té kvasinkové však liší.

Zatímco na kvasinky zabírají antimykotika, na bakterie platí antibiotika. A pokud není zvolená vhodná léčba, je problém se onemocnění zbavit. 

Podpořte zdravé fyziologické poševní prostředí

Aby byl výsledek léčby optimální, doporučuje se jí podpořit vhodnou péčí o vaginální prostředí. Existují i přípravky, které svým unikátním složením pomáhají obnovovat a udržovat fyziologické pH v pochvě, které je během infekcí narušeno. Vytváří tak nepříznivé prostředí pro množení bakterií a kvasinek, čímž dochází k podpoře potlačení zánětu.

V případě nepříjemných projevů zánětu močových cest, jakými jsou také pocity pálení a řezání při močení, jsou velice osvědčenými prostředky ty, které obsahují citronan sodný a draselný - neutralizují totiž kyselé pH moči, jež může být příčinou pálení.

Zdravé močové cesty s pomocí přírody

Zdraví močových cest pak podpoří i bříza bělokorá. A pokud máte obavy z opakovaných obtíží,  je vhodné o ně pečovat pomoci doplňků stravy, které obsahují extrakt z kanadských brusinek či zlatobýlu obecného. Zlatobýl je tradicí ověřená bylina pro péči o močové cesty a močový měchýř. 

Krém, tablety či gel?

Výběr záleží na konkrétní situaci a problémech.

Trápí vás úporné svědění? Sáhněte po kosmetickém přípravku Beliema® Expert Intim krém s výtažkem z měsíčku lékařského. Zklidňuje pokožku intimních míst a přináší úlevu od tohoto svědění. Prebiotická složka pak podporuje přirozenou vaginální mikroflóru.  Krém je vhodný pro pravidelnou intimní péči, nebo pokud se pohybujete v místech se zvýšeným rizikem bakteriální a kvasinkové infekce.

Vaginální tablety s obsahem živých acidofilních laktobacilů a kyseliny mléčné mohou přispět k redukci svědění, vaginálního výtoku a zápachu, obnovují a udržují fyziologické pH a pomáhají obnovovat přirozenou rovnováhu vaginální mikroflóry a tím napomáhají snížit riziko opakování nepříjemných vaginálních infekcí.

Své rozhodnutí navždy se vyhnout vaginálním obtížím pak můžete podpořit správnou intimní hygienou. Kosmetické  přípravky intimní hygieny vám zaručí dokonalou čistotu intimních partií, příjemně voní a pomáhá udržovat přirozené vaginální pH a tím vás zároveň po celý rok chrání. A to je, oproti běžným mycím sprchovým přípravkům, obrovská výhoda, nemyslíte?

Přečtěte si také

Také jste se setkali s názvy první, druhá, třetí, čtvrtá, pátá, šestá a sedmá dětská nemoc? Číslování nemocí pochází z doby, když se ještě moc nevědělo, co nemoci způsobuje. Tyto choroby postihují…

více

Některou z očních vad trpí až 60% všech lidí. Nejčastěji se jedná o krátkozrakost, která postihuje téměř každého třetího člověka. V Evropě je to zhruba 40 % a v ČR kolem 20% lidí, kteří trpí…

více

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.