Lékárna.cz

Micelární voda – zázrak moderní kosmetiky

Denně bychom měli vypít alespoň 2 litry vody - její nedostatek se totiž projeví brzy a na všech frontách. Bez vody nás bolí hlava, tvoří se celulitida, ubývá energie a kazí se nám pleť. Právě na pokožce jsou potíže vidět nejdříve, ve formě zarudnutí, pupínků, vyrážek a svědění nebo drolení kůže. Bez vody nemáme zdravé tělo, a to se projeví zvenčí i zevnitř.

Micelární voda – zázrak moderní kosmetiky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Péče o pleť

Protože kůže na obličeji je vystavena každodennímu shonu, je potřeba se o ni starat extra. Ukázkové pití dvou litrů vody denně tady nestačí. Pleť na obličeji bychom si měli čistit dvakrát denně. Ráno stačí jen opláchnout vlažnou vodou, ale večer už bychom nad péčí o obličej měli strávit  pár minut. 

Umýt si po celém dni obličej jen vodou je málo, je to sice zázračná tekutina, ale ne tak zázračná, aby spláchla celodenní pot, mastnotu, nečistoty z venku, a ještě voděodolný make-up. A všichni víme, že spát s neodlíčeným obličejem je snad to nejhorší, co pro sebe a svou pleť můžete udělat. Tenhle nešvar se vám vrátí brzy a nenávratně ve formě vrásek, ucpaných pórů a celkově nezdravě vypadající pletí. 

Základní kroky k dokonalé pleti

V dnešním článku pokryjeme základní kroky k vyčištění pleti, každá žena si časem vytvoří svou vlastní rutinu, která ji vyhovuje, tvořenou kosmetickými přípravky, které pro ni dlouhodobě fungují. Odličování a příprava pleti na spánek může být pěti minutová záležitost, nebo také dvaceti minutová, záleží jen na vás. 

K úplnému základu ale patří: 

Pleť si můžete buď vyčistit odličovacím mlékem, gelem nebo pěnou, záleží na vaší preferenci a typu pleti. Po vyčištění naneste na vatový tampónek pleťovou vodu nebo tonikum. Jen pro jistotu, tonikum sice odstraní zbytky make-upu nebo nečistot ale jeho primární úkol je stáhnout póry, dodat pleti vodu a další aktivní látky a vůbec připravit obličej na další procedury. Tonikum není odličovadlo. Pleťová voda má podobné vlastnosti, ale není tak populární a navíc, dost často obsahuje alkohol, který pleť vysušuje. 

Po čištění pleti a po tónování je na místě noční krém, ten by měl být hutnější a klidně i mastnější, než ten, co si nanášíte po ránu. 

Pokud ale nemáte čas, nebo máte raději méně kosmetických přípravků řešením je pro vás micelární voda, která nahradí výše uvedené kroky, je tedy ekonomičtější, šetrnější k životnímu prostředí a vám ušetří čas. 

Co je micelární voda

Je to revoluce v péči o pleť. V jednom kroku pleť zbaví nečistot, mastnot, kosmetiky a většina výrobců slibuje, že to všechno zvládne jen jedním šmahem. Obsahuje mikroskopické olejové molekuly rozpuštěné ve vodě, zvané micely, které působí jako magnet na všechny věci, které na pleti nechceme. Je šetrná pro pleť a hodí se pro všechny typy pleti. 

Tou nejznámější micelární vodou je bezpochyby růžová láhev Sensibio H2O od značky BIODERMA, kterou vychvalují i zahraniční celebrity. Společnost Bioderma byla založena už v roce 1977 a od té doby patří mezi průkopníky péče o pleť. 

Kromě její micelární vody doporučujeme během zimního období i denní krém Atoderm. Chrání obličej před mrazem a ledovým větrem, takže není vysušená ani podrážděná ani po celodenním běhání venku. Atoderm pleť hydratuje, zlepšuje soudružnost buňek a tím vám zaručí přirozenou pružnost kůže a zdravou pokožku. 

Správná hydratace zevnitř i navenek je klíč ke zdravému tělu. A zdravé tělo, je krásné tělo. 

Navštivte související produktové kategorie
Micelární vody Kosmetika a hygiena

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.