Lékárna.cz

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi... Čas na ranní rychlovku

Pro naši ranní rychlovku nebudete potřebovat nikoho a nic jiného než zrcadlo a základní výbavičku k líčení. Většina žen ráda vypadá upraveně. Líčíme se proto, abychom udělaly dojem na někoho jiného nebo pro svůj vlastní dobrý pocit. Zároveň však ráno nemáme čas nazbyt. Pokud se dokážeme zaměřit na to podstatné, dosáhneme krásného líčení a zároveň to ráno u zrcadla bude skutečně jen rychlovka.

Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi... Čas na ranní rychlovku
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Pleť

Máte-li krásně upravenou a sjednocenou pleť, působíte odpočatě a zdravě. Ať už používáte jako pleťový podklad make-up nebo BB krém, nanášejte jej vždy na vyčištěnou pleť ošetřenou denním krémem. Existuje spousta štětců a houbiček, určených k dokonalé aplikaci make-upu. Vyzkoušela jsem již řadu z nich, ale stále se vracím k osvědčené klasice - nanášení make-upu pomocí prstů. Při nákupu testujte podklad vždy přímo na tváři, jen tak vyberete správný odstín.

Make-up

Testovala jsem make-up od Mary Kay. Za mne naprosto výborný produkt. Mnohem lehčí než řada jiných make-upů, krásně hydratuje a ani na suché pokožce nevytváří šupinky. Pleť působí projasněným dojmem. Je nazvaný jako podkladová báze, ale službu vykoná mnohem lepší, než leckterý make-up. Po aplikaci pleťového podkladu chvíli vyčkáme (mezitím se věnujeme např. líčení očí) a následně obličej přepudrujeme. Tím pokožku nejen zbavíme nežádoucího lesku, ale také make-up zafixujeme na mnohem delší dobu. Dalším pozitivním přínosem je ochrana kůže před proniknutím nečistot a využít jej můžeme také k retušování - např. přehnané množství tvářenky přepudrováním snadno zjemníme.

Pudr

Z mnoha pudrů, které jsou na trhu k dispozici, jsem k testování vybrala pudr transparentní, se kterým jsem doposud neměla zkušenost. Jestliže jej zatím v kosmetické taštičce nemáte, vřele doporučuji k pořízení. Jedná se o bílý pudr, který si zamilujete hned z několika důvodů: v průběhu dne jej můžete nanášet opakovaně a především nemusíte vybírat správný odstín - je jednotný pro všechny typy pleti. Testovala jsem fixační pudr Vichy Dermablend, určený pro citlivou pokožku. Mé počáteční obavy z bílého prášku byly zbytečné, původní barvu podkladové báze nezměnil a ani jinak nebyl na pokožce viditelný. Naopak. Krásně sjednotil barevný odstín pleti. Sympatické je také jeho voděodolné složení, zvláště teď v zimním období se nemusíte bát sněhových vloček spadlých na vaši krásnou tvář  Pudřenka je součástí balení, ale pokud jste stejně jako já zvyklé pracovat se štětcem, bez obav jej můžete použít.

Tvářenka

Třešničkou na dortu perfektně upravené pleti je tvářenka. Mnoho žen má z jejího použití respekt. Není se čemu divit, na ulici občas potkáme ženy, které to s množstvím nebo odstínem barvy na tvářích neodhadly a děsíme se toho, abychom neudělaly stejnou chybu. Když se vám však podaří najít správný odstín a víte, kam štětcem zamířit, Marfuška z vás určitě nebude. Naopak, tvářenka nám pomůže vytvarovat obličej, rozbít jednolitost make-upu a dodá tvářím zdravou barvu.

Tip navíc - podkladová báze pod make-up

Jestliže máte chuť zkusit něco navíc, neváhejte a pořiďte si podkladovou bázi pod make-up. Není nutné ji používat pro běžné denní líčení, chystáte–li se však rovnou z práce pokračovat někam do společnosti a nebudete mít čas své líčení upravovat, podkladová báze je správná volba. Pomůže, aby váš make-up držel a vaše tvář vypadala stále stejně jako ráno, když jste vycházela z domu.

Testovala jsem podkladovou bázi od Dermacolu. Ačkoliv jsem původně k použití báze byla skeptická, považovala jsem ji jen za další nadbytečnou položku ve své, již tak přeplněné kosmetické taštičce, musím uznat, že pleť byla po její aplikaci skutečně vyhlazená. Make-up se snadněji roztíral a celkově znatelně lépe vypadal. Nedokáži posoudit, zda i déle vydržel, neboť kvalitní make-up vydrží dlouho i sám o sobě, ale neusazoval se v pórech ani vráskách. Pro potřebu dlouhotrvajícího líčení bázi určitě využiji znovu.

Oči

Řasenky

Jediný pohled z očí do očí může být výmluvnější než tisíc slov. Možná i z toho důvodu většina žen očím při líčení věnuje největší pozornost. Pro běžné denní líčení si vystačíme s řasenkou. Ženy se často vzájemně ptají, s jakou řasenkou jsou spokojeny. Samy jistě víte, že v tomto případě doporučení kamarádky nemusí znamenat úspěch. Každá z nás máme řasy jinak dlouhé a husté, každé z nás padne správně do ruky jiný uzávěr. Psát jakékoliv rady, podle čeho vybrat tu pravou, by proto bylo dle mého názoru zbytečné. Na trhu je k dostání mnoho produktů, cenově i kvalitou velmi rozličných. Nezbývá než zkoušet a doufat, že narazíte na tu pravou.

V zimním období dejte přednost voděodolné variantě (alespoň na dolní řasy), zabráníte tak tomu, aby slzy z chladu a větru nevytvořily pod očima černé šmouhy.

Obočí

Jistě vám neunikl trend dnešní doby: co nejpřirozeněji vypadající, husté obočí. Pokud však nemáte to štěstí a příroda vám krásné obočí, které nepotřebuje úpravu, nenadělila, existuje několik možností, jak jej upravit. Velmi oblíbené jsou tužky nebo stíny na obočí. Pro mne novinka, kterou jsem testovala, je korektor na obočí s henou. Jedná se o speciální gel, který štětečkem nanášíte stejně jako řasenku, jenže na obočí.

Korektor značky Eveline po nanesení dodává barvu jednotlivým chloupkům. Práce s ním vyžaduje trochu cviku, na hustší obočí se vám bude pravděpodobně aplikovat snáze než na tenké. Výrobce uvádí, že po 14 dnech používání bude vaše obočí díky obsahu heny tmavší i po odlíčení. To nemohu posoudit, neboť při psaní tohoto článku jej používám teprve pátý den a zatím se žádné trvalé zbarvení na mém obočí neprojevilo.

Rty

Rtěnky a balzámy na rty

V poslední době na ulici potkávám stále častěji ženy s výrazně nalíčenými rty. Barevné rtěnky se opět vracejí do popředí a společně s leskem na rty tvoří stálice v našich kosmetických taštičkách. Pokud však stejně jako já nemáte rády lepivé lesky a ani mezi rtěnkami jste zatím nenašly tu pravou, vyzkoušejte balzám na rty s lehkým barevným tónem. Mým dlouholetým každodenním pomocníkem je tyčinka na rty Labello. Rty jsou ochráněny před chladem a vysušením a jeho jahodová verze jim dodá lehounký červený nádech.

Témata článku
Ženy Kosmetika
Navštivte související produktové kategorie
Kosmetika a hygiena Doplňky stravy při menstruaci

Přečtěte si také

Černý kašel je vysoce infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Bordetella pertussis. K jejímu přenosu dochází zejména kapénkovou cestou od nakaženého člověka, který může být ale i bezpříznakový.…

více

Záškrt je infekční onemocnění, které způsobuje bakterie Corynebacterium diphtheriae, respektive její toxin. Tento toxin postihuje horní cesty dýchací a způsobuje odumírání jejich sliznice a vznik…

více

Dračí krev neboli Sangre de Drago je přírodní tekutá pryskyřice tmavě červené barvy, jejíž užívání má dlouhou tradici v Peru a v minulosti ji využívali i ve starověkém Řecku, Římě, Indii nebo Číně.…

více

Vitamín K se podílí na tvorbě srážecích faktorů a tím má vliv na správné srážení krve. Mimoto pravděpodobně ovlivňuje tvorbu bílkoviny odpovědné za vazbu vápníku v kostech. Vitamín K je vícesložkový,…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.