Nastavení cookies: Aby web zůstal tak, jak ho znáte

Abyste na našich stránkách rychle našli to, co hledáte, ušetřili spoustu klikání a nezobrazovaly se vám reklamy na věci, které vás nezajímají, potřebujeme od Vás souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se ukládají ve vašem prohlížeči.

Podle cookies vás na našich stránkách poznáme a zobrazíme vám je tak, aby fungovaly správně a dle vašich preferencí.
Upozorňujeme, že údaje ze souborů cookies mohou být použity také v personalizovaných reklamách. Pokud nesouhlasíte, můžete povolit pouze nezbytné soubory cookies. Projděte si podrobný přehled cookies a podmínky jejich užívání .

Lékárna.cz

Zdravé vaření: Meruňkovo-tvarohový dezert bez mouky

Také si v létě užíváte všechno to ovoce kolem? Jahody, rybíz, borůvky a meruňky k létu prostě patří. A kouzlit se slaďoučkým ovocem se dá i bez mouky. Někdy se ho také vyplatí dát dohromady s cuketou, aby tak vzniknul krásně vláčný dezert, po kterém se jen zapráší.

Zdravé vaření: Meruňkovo-tvarohový dezert bez mouky
Sdílet
Navštivte související produktové kategorie

Pokud milujete spojení ovoce a tvarohu, tak to čtete správný recept. Navíc v něm zužitkujete cuketu, kterou ani nemusíte pěstovat a přesto jich máte doma určitě několik kousků, které jste dostaly třeba od maminky, babičky či hodného souseda.

Co budete potřebovat

Postup

Korpus

Vyndejte si z lednice vejce a nechte je "ohřát" na pokojovou teplotu. To stejné udělejte i s máslem ghí, aby vám hezky povolilo. A pak obojí šlehejte s cukrem. Na závěr přisypte jedlou sodu a těsto velmi dobře promíchejte. Přidejte namleté oříšky, promíchejte a na závěr nezapomeňte na nastrouhanou cuketu. Na dno dortové formy dejte kolečko pečícího papíru, aby se vám korpus nepřilepil. Pečte na 200 °C na cca 25 minut.

Po vychladnutí přijde na korpus tvarohová vrstva, potřebujete na ni:

  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 50 g zakysané smetany
  • krémový med – možství dle vaší chuti

Poslední vrstvou je ovoce

10 meruněk povařte asi v 1 dcl vody, přidejte agar (1/2 lžičky), vařte ještě tak 3 minutky a poté oslaďte javorovým nebo rýžovým sirupem. Nechte odstát na plotýnce, agar totiž začíná zahušťovat až při chladnutí. Tady je potřeba vychytat správný okamžik, aby vám ovo-vrstva nestékala z dezertu a zároveň, aby při polévání nebyla už moc tuhá. 

Dezert dejte před podáváním vychladit minimálně na hodinu.

Tak ať žije letní mlsání!

 

2. červen 2021
Témata článku
Ženy Superpotraviny
Navštivte související produktové kategorie
Potraviny a hubnutí Bio potraviny

Přečtěte si také

Hepatitida (lidově žloutenka) je většinou virové infekční onemocnění, které postihuje játra. Typů hepatitid je několik. Nejznámější jsou hepatitidy A, B a C. Zvláštním typem je novorozenecká…

více

Ječné zrno se objeví nenápadně, ale dokáže pořádně potrápit. Malá bolestivá bulka na víčku způsobená ucpanou žlázkou a bakteriemi vede k zarudnutí, otoku i nepříjemnému tlaku v oku. Naštěstí většinou…

více

Gastroezofageální častěji však jícnový reflux nebo zkráceně GERD je poměrně častá porucha trávení. Dochází k ní ve chvíli, kdy svalový kruh mezi jícnem a žaludkem, tedy dolní jícnový svěrač,…

více

Bodybuilding není jen o zvedání činek, ale také o správné výživě, regeneraci a psychické disciplíně. Klíčovou roli v rozvoji svalové hmoty hraje kombinace cíleného tréninku, promyšleného jídelníčku a…

více

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.