Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Zdroj vlákniny! Dva plátky tohoto chleba obsahují průměrně 9,3 g vlákniny. Sypká směs na přípravu vícezrnného chleba s obsahem dýňových, slunečnicových a sezamových semínek. Vhodná do domácích pekáren i pro pečení v troubě.
Pšeničná mouka, žitná mouka, slunečnice 6 %, dýňová semínka 3 %, sezam 3%, sůl obohacená jódem, pšeničná bílkovina, ječný slad, sójová mouka, regulátor kyselosti (kyselina mléčná), enzym (hydrolázy, oxidoreduktázy). Výrobek může obsahovat stopy vajec, mléka, suchých skořápkových plodů a oxidu siřičitého.
Výživové údaje ve 100 g výrobku - Energie 1120 kJ / 268 kcal, Tuky 6,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g, Sacharidy 38,8 g, z toho cukry 2,9 g, Vláknina 6,9 g, Bílkoviny 10,3 g, Sůl 1,4 g.
Do pečicí nádoby nalijeme 350 ml vody (o teplotě cca 30 °C), ve které rozpustíme 4,5 g čerstvého nebo 3 g sušeného droždí. Přisypeme celé balení směsi Chléb vícezrnný, nastavíme pekárnu na odpovídající pečicí program v délce cca 3 – 3,5 hodiny (dle typu a návodu konkrétní domácí pekárny) a upečeme.
Do větší mísy nalijeme 320 ml vody (o teplotě cca 30 °C), vsypeme celé balení směsi Chléb vícezrnný a přidáme 7,5 čerstvého nebo 4,5 g sušeného droždí. Vše dohromady vypracujeme v tužší těsto (nejlépe ručně nebo hnětacími háky) a necháme 35 minut kynout v míse přikryté utěrkou na teplém místě. Po této době těsto promícháme a necháme v téže míse zakryté utěrkou kynout dalších 20 minut. Pak zpracujeme vykynuté těsto na pomoučeném vále v bochánek nebo veku, vložíme na olejem vymazaný plech nebo do vymazané pečicí formy a necháme ještě 35 minut kynout. Nakonec potřeme bochánek/veku vodou, vložíme do trouby předehřáté na 220 °C, po vložení snížíme její teplotu na 180 °C, a pečeme 60 minut.
Sušené droždí v zájmu kvality upečeného chleba nepřibalujeme. Použití sušeného droždí v různých obdobích intervalu jeho trvanlivosti může způsobit nedokynutí těsta nebo naopak jeho překynutí. Myslíme na kvalitu, proto doporučujeme používat nejlépe čerstvé droždí.
Vyrobeno v České republice. Skladujte v suchu. Datum minimální trvanlivosti je jeden rok a je uvedeno na obale.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.