Quinoa červená BIO je bezlepkovou alternativou rýže nebo kuskusu s celou řadou vitamínů, minerálů a vyváženým, velmi kvalitním zdrojem bílkovin.
Quinoa vyniká, stejně jako rýže, opravdu jednoduchou přípravou. Je lehce stravitelná, nenadýmá a neobsahuje lepek, takže ji mohou konzumovat i osoby trpící celiakií. Červená quinoa je na skus pevnější a křupavější než bílá quinoa a výborně se hodí připravená nejen jako příloha k masům, ale i na sladko nebo jen tak se zeleninou.
Nutriční hodnoty ve 100 g, Energie: 1539 kJ/368 kcal; Tuky: 6,1 g - z toho nasycené 0,71 g; Sacharidy: 57,1 g - z toho cukry 1,34 g; Vláknina: 7 g; Bílkoviny: 14,1 g; Sůl: 0,013 g; Vlhkost 14 g.
Peru.
Vaří se podobně jako rýže v poměru 1:2 dílům vody. Asi po 15 minutách získáte výbornou základní surovinu lehce oříškové chuti a mírně křupavé struktury. Tu můžete používat buď jako přílohu k pokrmům, zavářku do polévek, nebo ji přimíchat k salátům, zapéct spolu se zeleninou, udělat z ní karbanátky. Vaší fantazii se zkrátka meze nekladou. 
Uschovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v suchu při pokojové teplotě.
Obsah balení 500 gramů.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.