Lékárna.cz

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g

Navíc sleva 15 %

Jemně mletá jedlá soda vhodná pro kypření některých těst.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás v pondělí 6. 5.

28 Kč (0,11 Kč/g)
Doprava domů od 59 Kč 97 % spokojených zákazníků

Potřebuji poradit

28 Kč

Přidejte ještě

Do košíku
Do košíku

BIO NEBIO Jedlá soda potravinářská 250 g

Mrkvový dort bez lepku

Ingredience

Těsto:

  • 400 g jáhel*
  • 150 g vlašských ořechů*
  • 1 lžička skořice*
  • 1 lžičky drcených hřebíčků*
  • 1 lžičky vanilky*
  • 2 lžičky prášku do pečiva*
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžičky mořské soli
  • kůra z 1 citrónu*
  • 270 g sušené třtinové šťávy*
  • 3 vejce*
  • 300 g mrkve*
  • 200 ml oleje*
  • 50 ml kefíru*

Krém:

  • 125 g másla*
  • 70 g sušené třtinové šťávy*
  • 100 g čerstvého sýra*
  • ¼ lžičky vanilky*
* = pokud možno bio, od souseda nebo domácí

Postup přípravy

  • Těsto: Jáhly umeleme na jemno, nemáme-li mlýnek na obilí, rozmixujeme je najemno v mixéru. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo a ořechy nasekáme najemno. Troubu předehřejeme na 170 °C (spodní a vrchní ohřev) a dortovou formu vymažeme máslem či tukem a spodek vyložíme pečícím papírem. Sypké složky dobře promísíme, přidáme mrkev, vejce, olej a kefír a dobře promícháme. Těsto nalijeme do formy a pečeme při 170 °C asi 45 minut.
  • Krém: Máslo a sýr vyndáme z ledničky a necháme zteplat. Ke změklému máslu postupně přimícháváme panelu s vanilkou, nakonec postupně přimícháme sýr. Vychladlý dort podélně rozřízneme, namažeme částí krému a zbytkem krému ozdobíme vršek dortu.

Dobré tipy

Místo vlašských ořechů můžete použít lískové oříšky, předem upražené v troubě při 150 °C do voňava cca 15 minut.

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.