Skořice celá je aromatická kůra, svitky, stromu skořicovník čínský nebo-li kasia, kterého se při vaření používá méně, protože jeho chuť je výraznější.
Skořicovník čínský nebo-li kasia je blízce příbuzný skořici. Nejcennější části stromu je kůra, která se loupe z tenkých větví, suší na slunci a potom formuje do kasiových svitků nebo pruhů. Kasiové svitky jsou hrubší a větší než skořicové, mají sladkou chuť a jsou aromatické.
Skořice je velice oblíbená při vaření, pečení i ve svařeném víně, pudincích, kaších i müsli. U nás se často používá zejména v kombinaci s jablky či hruškami. Je tradiční součástí různých kořenících směsí používaných v Indii. Je vhodná do chutney, k masitým pokrmům, do marinád a gurmánských omáček. Nezbytná je při zavařování ovoce.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 50 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.