Kardamom zelený má silné nezaměnitelné aroma a citrónovo-květinovou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu, kterou nelze nahradit jiným kořením.
Skladem více než 5 kusů Pozítří odešleme, u vás v úterý 30. 4.
Přezdívá se mu "královna koření". Jeho zelené lusky jsou plody volně žijících rostlin v deštném pralese. Používají se buď celé, nebo drcené. Z kardamomu se nejčastěji v domácích podmínkách připravuje nálev.
Tradičně se používá do sladkých indických dezertů, perníčků a koláčů. Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat. Svěží chuť zeleného kardamomu ale výborně doplní i jemnější verze kari (například butter chicken). Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu. Žvýkáním zrnek kardamomu si lze skvěle osvěžit dech. Ve všech arabských zemích se kardamom přidává do kávy, kde si od něj páni slibují afrodiziační účinky. Čaj a kávu pěkně zjemní a ochutí, přidáme-li 3-4 zrnka na šálek.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 50 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.