Římský kmín celý patří k základnímu koření indické kuchyně. Má příjemnou, silně aromatickou vůni a ostrou, kořeněnou chuť.
Je mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni.
Do zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Vhodný na dochucování polévek a různých dušených pokrmů. Používá se např. při nakládání zeleniny a sýrů. Často se používá s hořčičnými semínky na počátku vaření - opéká se na rozpáleném tuku a pak teprve se přidávají ostatní ingredience. V Indii se s ním koření kari, čočka a rýžové pokrmy. V kuchyni v arabských zemích se používá do salátů, na Méchoui a na Kebab.
Skladujte v suchu při teplotě do +25 °C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Balení obsahuje 50 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.