Lékárna.cz

GIROLOMONI Těstoviny špagety celozrnné semolinové BIO 500 g

GIROLOMONI Těstoviny špagety celozrnné semolinové BIO 500 g GIROLOMONI Těstoviny špagety celozrnné semolinové BIO 500 g

Bezvaječné celozrnné špagety z tvrdé pšenice semoliny v bio kvalitě obohatí nutričně váš jídelníček.

Více informací

Skladem více než 5 kusů Dnes odešleme, u vás v pondělí 13. 5.

52 Kč
Doprava domů od 59 Kč 97 % spokojených zákazníků

Potřebuji poradit

52 Kč

Přidejte ještě

Do košíku
Do košíku

GIROLOMONI Těstoviny špagety celozrnné semolinové BIO 500 g

Veganské špagety carbonara

Ingredience

  • 6 lžic olivového oleje
  • 200 g žampionů
  • 1 lžička uzené soli
  • 400 g špaget
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 300 ml rostlinného nápoje
  • sůl a pepř
  • 50 g kešu ořechů na parmazán
  • 1 lžička soli na parmazán
  • 1 lžíce lahůdkového droždí na parmazán

Postup přípravy

Parmazán: kešu rozmixujte najemno, přidejte sůl a lahůdkové droždí. Ke 3 lžicím rozehřátého olivového oleje přidejte žampiony nakrájené na plátky, uzenou sůl a orestujte dozlatova. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a uvařte na skus. Rozehřejte zbylý olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osolte a nechte pomalu zesklovatět (7–10 minut). Přidejte mouku s lahůdkovým droždím, zasmahněte. Zalijte nápojem a povařte na mírném plameni 10 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem a případně dochuťte solí. Smíchejte scezené uvařené těstoviny s připravenou omáčkou a žampiony. Před podáváním vmíchejte i část parmazánu a dochuťte pepřem. Posypte zbytkem parmazánu.

Dýňové špagety 

Ingredience

  • 500 g špaget
  • 400 g pečené dýně hokaido
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička mleté chilli papričky
  • 200 ml mandlové smetany
  • 100 ml vody
  • 0,25 lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • himálajská sůl
  • 2 hrsti naťě z kořenové zeleniny/bylinek - pesto
  • 1 stroužek česneku - pesto
  • 4 lžíce konopných loupaných semínek - pesto

Postup přípravy

Připravte si pečenou dýni jako polotovar: dýni očistěte, zabalte do alobalu, pečte vcelku při 180 °C do změknutí. Upečenou dýni snadno rozkrojíte, vydlabejte semínka, zbytek případně uschováte pro další použití. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, měly by být tak akorát na skus (al dente). Po uvaření těstoviny slijte. Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. V pánvi rozehřejte zbytek oleje, přidejte chilli a chvíli restujte. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, nechte pomalu zesklovatět. Vložte dýni a opět krátce společně orestujte. Zalijte mandlovou smetanou a vodou (můžete použít vodu z vaření těstovin), mírně povařte cca 10 minut. Odstavte, rozmixujte na hladké pyré a dochuťte solí, trochou citronové šťávy a muškátovým oříškem. Vmíchejte scezené špagety a nechte obalit v omáčce. Podávejte společně s pestem, posypané konopným semínkem.

Mohlo by vás zajímat

Do košíku
Do košíku

DOPRAVA ZDARMA

k nákupu nad 599 Kč

Přihlaste se k odběru novinek
a slevový kód vám pošleme e-mailem.