Díky sladidlu ze stévie budou moučníky, zavařeniny, limonády nebo káva sladší a zdravější.
Skladem Dnes odešleme, u vás zítra
Steviol-glykosidy se získávají z lístků rostliny Stevia rebaudiana Bertoni za pomocí horkovodní extrakce.
Naše práškové stolní sladidlo na bázi steviol-glykosidů je založeno na intenzivním sladidle - steviol-glykosidu a nosném sladidle - fruktóze. Toto složení je zvoleno záměrně, aby se směs dala snadno používat při náhradě řepného cukru, zejména pak při pečení a vaření, kdy není možné používat čisté steviol-glykosidy (jejich sladivost je až 350x vyšší než u řepného cukru).
Naše sladidlo na bázi steviol-glykosidů je 4x sladší než řepný cukr, použijete ho tedy o 75% méně a díky složení má také mnohem nižší glykemický index, a to celkově o téměř 88% než při použití řepného cukru!
5 g (1 lžíčka) sypkého sladidla nahrazuje 20g (4 lžičky) řepného cukru.
Směs je vhodná k univerzálnímu použití, např. zavařování ovoce a zeleniny, přípravě marmelád a džemů, dá se ale samozřejmě také použít při pečení a vaření, nebo k přímému slazení teplých a studených nápojů.
Uchovejte na suchém místě, při stálé pokojové teplotě, nevystavujte vlhkosti, může dojít k reakci přírodních složek.
Fruktóza, sladidlo: steviol-glykosid RA 97% (0,9%), fosforečnan vápenatý (protispékavá přísada).
100 g (nahrazuje 400 g cukru) - 1669 kJ / 393 kcal, bílkoviny 0 g, sacharidy / z toho cukry - 98,2 g /98,2 g, tuky 0 g.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.