Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla.
Lahůdkové droždí je deaktivované – nedá se tedy použít na kynutí. Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta.
Slad se nejčastěji vyrábí z ječmene, proto je tento druh droždí s lepkem. Lahůdkové droždí se vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Tipy na použití
Energetická hodnota 1 345 kJ / 320 kcal
Tuky 4,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,6g. Sacharidy 9,0g z toho cukry 9,0g.Vláknina 27,0g. Bílkoviny 47,0g. Sůl 0,5g.
Sušené inaktivované kvasnice, SLADOVÝ výtažek 7 %.
Lepek
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Balení obsahuje 150 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.