Jáhly v BIO kvalitě jsou výborné zejména k přípravě sladkých i slaných kaší. Obsahují kvalitní proteiny. Jsou přirozeně bezlepkové.
Jáhly v BIO kvalitě by měly mít v našich jídelníčcích své stálé místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou perfektní pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, a tak je do svých jídelníčků mohou bez obav zařadit i celiaci. Zajímavé jsou ovšem především jejich nutriční hodnoty. Jáhly, které se získávají odstraněním svrchního obalu prosa setého, jsou zdrojem železa, draslíku, hořčíku a dalších minerálních látek, vitamínů skupiny B i vlákniny. Díky tomu prospívají našemu zažívání.
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jáhel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Jáhly (loupané proso).
|
Energetická hodnota |
1474 kJ/348 kcal |
|
Tuky |
1,4 g |
|
Sacharidy |
71 g |
|
Bílkoviny |
13 g |
|
Sůl |
0,02 g |
Čína
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Každý pracovní den v
7:00
-
17:00
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.