Jáhly v BIO kvalitě jsou výborné zejména k přípravě sladkých i slaných kaší. Obsahují kvalitní proteiny. Jsou přirozeně bezlepkové.
Jáhly v BIO kvalitě by měly mít v našich jídelníčcích své stálé místo. Vzhledem k tomu, že obsahují kvalitní proteiny, jsou perfektní pro vegany a vegetariány. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, a tak je do svých jídelníčků mohou bez obav zařadit i celiaci. Zajímavé jsou ovšem především jejich nutriční hodnoty. Jáhly, které se získávají odstraněním svrchního obalu prosa setého, jsou zdrojem železa, draslíku, hořčíku a dalších minerálních látek, vitamínů skupiny B i vlákniny. Díky tomu prospívají našemu zažívání.
Jáhly propláchněte a nasypte do hrnce. Zalijte vodou v poměru cca 1:2 (na jeden hrnek jáhel připadají zhruba dva hrnky vody.) Vařte cca 12-15 minut. Po uvaření přebytečnou vodu slijte.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sezamu a skořápkových plodů.
Jáhly (loupané proso).
|
Energetická hodnota |
1474 kJ/348 kcal |
|
Tuky |
1,4 g |
|
Sacharidy |
71 g |
|
Bílkoviny |
13 g |
|
Sůl |
0,02 g |
Čína
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.