Loupaná jádra sladkých mandlí jsou nepražená a nesolená, vhodné jak k přímé konzumaci, tak na pečení a vaření.
Mandle jsou plody stromu mandloně obecné, který je původem ze severní Afriky a západní Asie a lidé si tento až 5 metrů vysoký strom domestikovali již 2500 let před naším letopočtem. Mandle se ukrývají v tvrdé skořápce podlouhlého tvaru, která má podobně pórovitou strukturu jako vlašské ořechy. Mandle obsahují více než 45 % mononenasycených a polynenasycených kyselin, kromě toho ale obsahují i poměrně velké množství lehce stravitelných bílkovin a vlákniny.
Výborně se hodí k dochucení sladkých pokrmů, na ozdobení dezertů, müsli, jogurtů nebo cereálních kaší. Perfektně z nich připravíte i různé pomazánky nebo mandlové mléko a máslo.
Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 25°C v uzavřeném obalu. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.