Suchohřib hnědý - sušené houby. Hřib hnědý neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi chutná houba. V gastronomii má své nezastupitelné místo.
Produkt je dlouhodobě nedostupný
Termín distribuce je neznámý
Jak konzumovat sušené hřiby hnědé
Hřiby hnědé se v kuchyni používají stejně jako ostatní jedlé houby. Skvěle chutnají ve smaženicích, se zeleninou, s vejci i pod masem. Poslouží pro přípravu smažených placek, jako ingredience bramboráků, nádivek, guláše, masových směsí, polévek, omáček apod. Před použitím je namočte minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, řádně propláchněte a povařte cca 10 minut. Sušené krájené houby dodají nezaměnitelnou vůni a chuť celé řadě tradičních českých jídel. Nejsou však určené k přímé konzumaci.
Charakteristika
Hřib hnědý (Imleria badia) neboli suchohřib hnědý je jedlá a velmi dobrá houba, která je rozšířená téměř po celé Evropě a části Severní Ameriky. Mezi houbaři je tato houba velmi oblíbená. Má dobrou chuť a příjemnou hřibovou vůni. Suchohřib hnědý jako celá řada suchohřibů společně s některými druhy zeleného čaje patří k významným zdrojům theaninu - psychoaktivního analogu aminokyselin.
Energetická hodnota: 1259 kJ/301 kcal; Tuky: 5,4 g; z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g; Sacharidy: 20 g; z toho cukry: 2,8 g; Vláknina: 24 g; Bílkoviny: 31 g; Sůl: 0,13 g.
100% hřib hnědý
Výrobek uchovávejte na suchém a studeném místě. Po otevření chraňte před vlhkem. Pro delší dobu udržení jedinečného aroma skladujte při teplotě - 18°C.
Česká republika
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.