Přirozeně bezlepková smetanově bílé barvy, lehká a dobře stravitelná, vynikající surovinou pro pečení bezlepkových dortů, sušenek a buchet.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Ve druhé míse vyšleháme žloutky s cukry, smetanou a moukou. Do vaječné směsi opatrně přimícháme tuhý sníh z bílků. Formu na beránka vymažeme olejem a vysypejme hladkou rýžovou moukou. Do beránkové keramické formy nalijeme směs a přikryjeme druhou stranou beránka. Vložíme do studené trouby, kterou nastavíme na180 °C,pečeme cca 60 minut. Pak vytáhneme z trouby a necháme ještě 20 minut ve formě chladnout. Namočíme si utěrku do studené vody a položíme na formu beránka. Po dalších cca 20 minutách sundáme poklop a vyklopíme. Beránka můžeme pocukrovat, potřít čokoládou nebo ozdobit jinak.
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.