Pseudoobilovina s vysokým podílem bílkovin, které mají velmi příznivou skladbu aminokyselin.
Udává se, že biologická hodnota bílkovin pohanky je až 86 % (Zdroj: VURV Praha, Ing. Jana Rysová), a je to odvozeno od biologické hodnoty vejce, které má hodnotu 100. Pohanka má vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Ideální pro doplnění živin vegetariánů a veganů, ale i všech ostatních. Ceněná je i pro vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu.
Po tepelné úpravě. Pohanku propláchněte a vařte v osolené vodě v poměru 1 : 1,5 (pohanka : voda) cca 5 minut, nemíchejte. Poté nechte dojít cca 30 minut pod pokličkou, vodu neslévejte.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Každý pracovní den v
9:00
-
14:00
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.