Bulgur má vysoký obsah vlákniny, což blahodárně působí na naše trávení a je nutričně bohatý.
Bulgur se vyrábí z pšenice speciální tradiční technologií. Pšenice se nejprve aktivuje vodou a teplem a nechá se částečně naklíčit (v zrnu tak vznikají enzymy a stává biologicky aktivním), poté se párou vysuší a nakonec se hrubě nadrtí. Díky této úpravě je lehce stravitelný.
Po tepelné úpravě. Bulgur propláchněte a zalijte vroucí vodou v poměřu 1:2 (bulgur : voda), přidejte sůl a lžičku oleje. Vařte 2 minuty a cca 15 až 20 minut nechte dojít pod pokličkou.
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %. Chraňte před mrazem a přímým slunečním zářením. Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
Balení obsahuje 500 g.
Na dotaz vám odpoví jeden z našich specialistů
Mgr. Zdenka Morvai
Mgr. Ondřej Pleskot
Mgr. Pavla Horáková
PharmDr. Kamila Horníčková
Pro přidání položky do oblíbených musíte být přihlášeni.
Nejdříve se musíte přihlásit.
Pro zaslání nového hesla je nutné zadat e-mailovou adresu, kterou jste zadali při své registraci. Na tento e-mail vám pošleme odkaz, pomocí kterého si budete moci zadat nové heslo.